Ураження печінки і легенів – до таких наслідків може призвести. Звичайне миття посуду може погано вплинути на ваше здоров'я. Ураження печінки і легенів – це не повний список того, що можуть зробити миючі засоби з вами. Мало, хто знає, яку отруту містять популярні баночки, які ми щодня купуємо в магазинах.

Серед багатого асортименту миючих засобів люди купують переважно дешеві. Більш дорогі, як вважає більшість покупців, також не гарантують безпеку.

Як правило, виробники не вказують повний список інгредієнтів, особливо шкідливих. А ми часто нехтуємо безпекою, не використовуючи гумові рукавички при митті посуду чи прибиранні.

Характеризуються високим об'ємом розподілу і порошкові миючі засоби. До їх складу входіять солі фосфорної кислоти і поверхнево-активні речовини. Ці складові є вкрай небезпечними для здоров'я, попереджають лікарі.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"ПАВи діють подібно отруті. При інгаляційному впливі на організм вони здатні викликати емфізему легенів. А при попаданні всередину організму йде ураження клітин печінки", – розповідає Роман Терехов, директор Державної установи "Запорізький обласний лабораторний Центр МОЗ України". Тому, каже фахівець, не можна залишати на тарілках і каструлях ніяких слідів миючих засобів. Їх потрібно ретельно полоскати.

Зазвичай посуд миють двічі – спочатку від залишків їжі, а потім – від миючого засобу. Як це зробити швидко і якісно – у кожної господині свій спосіб. Наприклад, багато споліскують розчином оцту з сіллю, а також мильним розчином.


Дехто вдома використовує звичайну соду. Гірчиця – ще один ефективний засіб, який не лише впорається з жиром, а є досить безпечним. Це натуральний засіб, хоч і дорожчий за соду. Гірчичний порошок насипають на поверхню і змивають водою.


Але який би засіб ви не вибрали, головне – дотримуватися простих правил. Користуватися гумовими рукавичками, і дуже добре полоскати посуд.

Нагадаємо, господиням показали "копієчний" аптечний засіб, який з легкістю впорається з брудом та жиром на плиті.

Як повідомляв раніше Знай.ua, "новорічна традиція" виявилася небезпечною для чоловічого здоров'я. Лікарі зробили заяву, яка не сподобається любителям лазні і сауни.

Також Знай.ua писав, що вчені розповіли, які щоденні звички можуть порушити роботу головного мозку та призвести до втрати пам'яті.