У п'ятницю, 11 січня, в Україні набули чинності кілька норм Закону Про запобігання та протидію домашньому насильству. Не всі з цих норм адекватні, передає Бізнес.Медіа, посилаючись на текст норм, опублікований на сайті парламенту в день прийняття.

Домашнє насильство тепер спричинить за собою дійсно більш суворе покарання. Тирани будуть засуджені до громадських робіт на термін від 150 до 240 місяців, або півроку сидіти в тюрмі. В особливо важких випадках за домашнє насильство передбачений тюремний строк від двох до п'яти років. Крім того, абьюзерам в судовому порядку буде заборонено писати, дзвонити і наблизитися на певну відстань до потерпілим.

Також у разі виявлення фактів домашнього насильства правоохоронні органи, управління соцзахисту населення, центри сім'ї і молоді або служби у справах дітей повинні пропонувати постраждалим звертатися в спеціалізовані центри.

Крім того, в Україні зменшується мінімальний термін кримінальної відповідальності за зґвалтування неповнолітніх.Тепер злочинців чекає позбавлення волі від 8 до 15 років, раніше санкція передбачала термін від 10 років.

За примушення до шлюбу; до продовження примусово укладеного шлюбу; до вступу в співжиття без укладення шлюбу; до продовження такого співжиття; примус до переїзду в іншу країну з однією з вищезазначених цілей українців тепер будуть карати арештом на строк до шести місяців або обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, секс за письмовою згодою: українців змусять жити за новими правилами Кримінального Кодексу.

Вже сьогодні українців чекають зміни у сексуальному житті — 11 січня вступають в силу поправки до Кримінального кодексу. Оновлений документ встановлює більш жорсткі покарання за домашнє насильство та схиляння до сексу.

Отже, якими будуть нові правила інтиму і радять експерти сімейним парам бігти до нотаріусів.

Зміни в Кримінально-процесуальний кодекс нардепи прийняли у грудні 2017-го, а президент підписав їх рівно рік тому. Раніше зґвалтуванням вважався статевий акт, здійснений з погрозами або застосуванням сили, але з завтрашнього дня це злочин у законі визначається як "проникнення в тіло партнера без його добровільної згоди".

Нагадаємо, у київському готелі знайшли понівечену іноземця.

Як повідомляв раніше Знай.uа домашніх насильників змусять проходити курс у психотерапевта.

Знай.uа писав, що депутати ввели кримінальну відповідальність за булинг.