У п'ятницю, 11 січня, стало відомо про те, що Генеральна прокуратура України викликає на допит колишнього "міністра оборони ДНР", терориста Ігоря Гіркіна, відомого як Ігор Стрєлков.

Ігор Гіркин (Стрелков)
Ігор Гіркин (Стрелков)

Повістка про виклик оприлюднена на сайті Генпрокуратури.

Гіркін Ігор Всеволодович, 17.12.1970 року народження, що проживає (зареєстрований) за адресою: Російська Федерація, м. Москва, Шенкурський проїзд, буд. 8-Б, кв. 136..., викликається 14 січня 2019 року о 9.00 до Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України за адресою: м. Київ, вул. Авіаконструктора Антонова, 2-а, кабінет №58", - йдеться в документі.

ГПУ
ГПУ

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

У документі зазначається, що Гіркіна викликають на допит як підозрюваного у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця), ст. 349 (захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника) Кримінального кодексу України.

Ще однією повісткою Гіркіна викликають на допит 17 січня.

Нагадаємо, колишній ватажок бойовиків ДНР Ігор Гіркін (Стрєлков) закликав росіян виходити на масові акції протесту, у тому числі не санкціоновані.

Бойовик закликає на мітинги проти намірів російського президента Володимира Путіна передати Японії три острови Курильської гряди. Таку заяву Стрєлков оприлюднив у своєму відеоблозі.

Путін
Путін

Як повідомляв раніше Знай.ua, багато експертів відзначають швидкі соціальні ліфти "перших мадам Л/ДНР" - від продавщиці з ларка до великих бізнес-леді.

Також Знай.ua писав про те, що архівне фото одного з терористів так званої "ДНР" викликало ажіотаж у мережі.