Врятований у Карпатах киянин Ігор Грищенко перебуває під наглядом лікарів, повідомляє ТСН у п'ятницю, 11 січня.

Наголошується, що чоловік сам вийшов на зв'язок і повідомив рятувальникам, що знаходиться в будиночку лісника, недалеко від невеликої річки. Його знайшли напередодні пізно ввечері, а близько опівночі доставили в Свалявську районну лікарню з обмороженням кінцівок, але стабільному стані.

Повідомляється, що він вийшов на зв'язок саме в той момент, коли над горою Гимба другий раз за день пролетів вертоліт рятувальників. Він почув звук гелікоптера, зміг відігріти телефон і подзвонити на 101.

Як йдеться в сюжеті, чоловік мав при собі запальничку, яка фактично його врятувала. Він розпалив багаття і міг грітися.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Першими туриста знайшли двоє місцевих жителів - брати Гаджеги, вони йшли до будинку на лижах. На всюдиході їхали двоє лісників Березніковського лісництва.

Один з лісників каже, що завдяки тому, що Ігор - підготовлений спортсмен, зміг протриматися більше чотирьох діб. Коли його знайшли, він сидів в хатині, зміг подати руку, сам вийшов і пересів в машину, і розповів про свої пригоди.

"Він не відразу зійшов, коли спочатку шукали рятувальники, його ще там не було, він 2 дні провів у лісі. Потім один день він закопався в стіг сіна, пробув так одну ніч, а потім вийшов на цей будиночок... Там знайшов залишки їжі, розпалив вогнище і так пробув ніч. Він на своїх ногах, але був такий важкий, дуже втомлений, говорив, що сам цієї ночі не пережив би", - розповідає лісник Березніковського лісництва Іван Дукай.

Свалявської лікарні врятований лижник перебував ніч. Нещодавно киянина доставили в ужгородську обласну лікарню, тепер ним займаються лікарі опікового центру.

Як пише mukachevo.net Грищенко обіцяє, що ще приїде в Карпати для того, щоб відвідати будиночок, який врятував його. Лижник планує привезти туди багато різного товару, який стане в нагоді іншим туристам.

Відзначимо, Ігор Грищенко я є досвідченим гірськолижником. У Києві чоловік працював професійним тренером. Він є президентом Української молодіжної асоціації екстремальних видів спорту.

Знай.uа писав про те, що на Закарпатті стало відомо про місцезнаходження Ігоря Грищенка, альпініста, який заблукав у горах на Різдво.

Як повідомляв раніше Знай.uа четверту добу поспіль в засніжених Карпатах искали зниклого туриста з Києва.

Нагадаємо, в Карпатах знайшли лижника, який заблукав на Різдво.