У неділю, 13 січня, майже по всій території України прогнозується невеликий сніг, лише у південній частині без опадів. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Так, вітер буде західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, у західних областях пориви 15-20 м/с.

Температура в східних, південних, Полтавській, Дніпропетровській і Сумській областях вночі 5-10°, вдень 0-5° морозу; на решті території вночі 1-6° морозу, вдень від 3° морозу до 3° тепла (в Карпатах вночі 7-11° морозу, вдень 4-8 ° морозу).

карта Укргідрометцентру на 13 січня

У свою чергу відомий синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook повідомила, що в Україні в неділю буде досить суперечлива погода. Одну половину країни буде засипати снігом, а інша буде радіти сонцю і морозу.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"13 січня, на Маланки, температура повітря протягом дня на Заході підвищиться до відлиги, на решті території очікується -1...-3 градуси, на Півдні – 0...+3 градуси. Сніг найбільш вірогідний на Заході і Півночі", – написала синоптик.

У Києві, згідно з її прогнозом, в неділю буде падати сніг, місцями – хуртовини. Температура вночі опуститься до -4...-6 градусів морозу, вдень підніметься до -1...-3.

Крім того, Діденко попередила, що водіям слід взяти з собою щітки – чистити автомобілі, а двірникам і приміським жителям приватних будинків доведеться розчищати сніг.

Зима, як сезон із холодним раціональним синоптичним світоглядом, стомившись від наших щорічних - "де сніг? де мороз?"...

Geplaatst door Наталка Діденко op Vrijdag 11 januari 2019

Варто також відзначити, що у горах Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей 13-14 січня очікується значна лавинна небезпека (3 рівень) та існує загроза сходження снігу на дороги. Про це передає прес-служба ДСНС.

Народний прогноз погоди в Україні

13 січня відзначається день пам'яті преподобної Меланії Римлянині. У народі називають цей день «Щедрий вечір». Погода кожного наступного дня відповідала погоді кожного з дванадцяти місяців. Якщо в ніч вітер дув південний, то рік очікували спекотний і урожайний. Західний вітер передвіщав хороші надої і достаток риби, а східний — рясний урожай фруктів. Якщо помічали на вікнах лід, то розраховували на достаток меду.

Нагадаємо, що Україна опинилася в центрі циклону "Бенджамін", який визначить погоду в найближчі п'ять днів.

Як повідомляв портал Знай.uа, в кінці січня Україну накриють сильні морози - температура повітря опуститься до -25 градусів, а більшу територію країни засипле снігом.

Також портал Знай.uа писав, що через складні погодні умови в Україні на вихідних можуть подорожчати окремі продукти, а інших взагалі можна не застати на полицях магазинів.