Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на 13 січня 2019 року. Так, курс долара порівняно з показниками у п'ятницю, 11 січня, знизився в ціні і тепер становить 28,15 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют НБУ на 13 січня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 2815.3842 гривень;
- 100 євро – 3246.9826 гривні;
- 10 російських рублів – 4.2073 гривні.

Як видно з цими показниками, євро впав у ціні на 14 копійок, а вартість російського рубля з п'ятниці майже не змінилася. Крім того, долар також подешевшав на 12 копійок.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Раніше повідомлялося, що до кінця 2019 року курс долара може подолати 30 гривень. При цьому один євро коштуватиме 33 гривні. Так вважає старший аналітик інвестиційної компанії "Альпарі" Вадим Іосуб.

Деякі фахівці, як фінансовий експерт Олексій Субочів передбачає, що курс долара перевищить 30 гривневий кордон, але не досягне позначки в 32 гривні за долар.

Віталій Шапран, головний експерт Секретаріату Ради Національного банку України (НБУ) переконаний, що в наступному році вартість позик буде високою, проте "завдяки МВФ, СБ та ЄС в України потреба в нових позиках знизилася".

Нагадаємо, збільшення мінімальної зарплати і пенсій, нові правила постачання послуг ЖКГ та субсидії "живими" грошима - на всі зміни слід чекати вже після Нового року. Також в Україні по-новому будуть перевіряти бізнес та реєструвати безробітних.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн. За долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн. У бюджеті-2019 зазначено, що в грудні долар буде коштувати 29,4 грн.

Також портал Знай.uа писав, що новим законом України про валюту передбачили заходи, які будуть вводитися в дію поступово. Все робиться з метою, щоб не нашкодити національній валюті. Після введення закону в дію, гривня залишиться єдиною валютою для розрахунків.