Міжнародний валютний фонд наполягає на підвищенні ціни на газ для населення у травні 2019 року ще на 15%.

Кредитори переконані, що вже у 2020 році ціна на газ стане повністю ринковою. Таку вимогу до України висунув Міжнародний валютний фонд у своєму звіті, який був оприлюднений 8 січня, передає replyua.net.

"Нова програма МВФ передбачає дві вимоги до України. Перша - підвищення цін на газ до ринкового рівня, друга - збереження дефіциту бюджету на рівні 2,3% ВВП", - йдеться у повідомленні.

У фонді наполягають, що вже 1 січня 2020 року вартість газу повинна повністю відповідати ринковим цінам. Також експерти кредиторів очікують, що завдяки пенсійній реформі дефіцит пенсійного фонду України вдасться знизити до 4,25% від ВВП.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Аналітики прогнозують, що розмір пенсії в Україні має підвищитись мінімум на 8,5%. Відзначили важливість проведення пенсійної реформи в Україні, оскільки в країні зберігається несприятлива демографічна ситуація - швидке старіння населення і вкрай низька народжуваність", - повідомляється.

Не пройшла непомітною для кредиторів МВФ масова міграція українців за кордон. У МВФ відзначили високі ризики реалізації програми через невирішений конфлікт на Донбасі і нестабільне зовнішнє середовище.

Втілення програми МВФ знаходиться під загрозою у зв'язку з майбутніми виборами в країні.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд планує протягом 2019 року виділити Україні два транші на загальну суму у 2,6 млрд доларів.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн. За долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн. У бюджеті-2019 зазначено, що в грудні долар буде коштувати 29,4 грн.

Також портал Знай.uа писав, що новим законом України про валюту передбачили заходи, які будуть вводитися в дію поступово. Все робиться з метою, щоб не нашкодити національній валюті. Після введення закону в дію, гривня залишиться єдиною валютою для розрахунків.