Аналітики переконані, що вже незабаром в Україні значно здорожчає життя.

Про це пише "Хвиля".

Відзначається, що основною причиною здорожчання всього стане січневе підвищення тарифів на опалення а відкладене у грудні зростання соціальних стандартів.

Крім того експерти розповіли, що на українців також очікує девальвація гривні та інфляція.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Інфляція в першому кварталі складе 5-6%, - говорить глава Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський. - Основні чинники зростання цін: девальвація гривні, збільшення тарифів на компослуги, підвищення мінзарплати".

Також варто відзначити, що середня зарплата на початку нинішнього року складе близько 9550-9850 грн. Аналітика агентства MPP Consulting Павла Мельника розповів, що збільшення зарплати пов'язано з індексацією зарплат в корпоративному і державному секторі і необхідністю утримувати персонал на тлі відтоку кадрів за кордон.

Крім того експерти очікують, що курс гривні у перешому кварталі складе 28-29,2 грн/$ (зараз 28,1). Крім того на курс національної валюти вплине у виплата величезного державного боргу.

"Чи підтримає гривню угоду з МВФ про продовження співпраці і виділення першого траншу в $ 1,4 млрд, але все одно вона буде плавно девальвувати", - впевнений Івченко.

Стосовно ситуації на ринку палива, то аналітики відзначають, що незважаючи на здешевлення нафти ціна палива на вітчизняних заправках лише може стабілізуватись через девальвацію гривні.

"З одного боку, помірна девальвація гривні може підтримувати ціни на бензин з урахуванням великої питомої ваги імпорту, - аналізує Івченко. - З іншого боку, ціни на нафту в світі, ймовірно, поки будуть залишатися на низьких рівнях. Два зазначені чинники можуть урівноважити один і одного, і ми можемо отримати в першому кварталі цінову стабільність на ринку бензину. А ось природний газ подорожчає, так як його ціна прив'язана до ціни нафти за попередній квартал, а тоді вона коштувала майже в 1,5 рази більше, ніж нині".

Нагадаємо, уряд показав нові тарифи, українці хапаються за серце.

Як повідомляв "Знай.ua", експерт розкрив плани уряду на 2019 рік, українців доб'ють "реформами".

Також "Знай.ua" писав, що на киян чекає тарифний сюрприз.

Підвищення тарифів на проїзд у транспорті вивели на вулиці тернополян