Уряд анонсував ряд реформ на 2019 рік, які обіцяють докорінно змінити життя кожного українця.

Підвищення пенсій
Підвищення пенсій

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на урядовий портал.

Децентралізація

Реформа децентралізації почалася в Україні ще в 2014 році станом на грудень 2018 року в країні вже було створено 874 об'єднані територіальні громади (ОТГ). На офіційному сайті реформи сказано, що всього планується створити 1285 ОТГ, тому в 2019 р триватиме створення нових об'єднаних територіальних громад.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Медична реформа

Медична реформа продовжиться і в 2019 р Нещодавно в Міністерстві охорони здоров'я розповіли про плани на 2019 рік. Тепер зміни торкнуться і вторинного рівня медичної допомоги (поліклінік).

Лікарня
Лікарня

З липня стартує програма "Безкоштовна діагностика", згідно з якою українці зможуть безкоштовно отримати близько півсотні медичних послуг (рентген, УЗД, мамографія, ехокардіографія серця і інші), а також допомога вузькопрофільних фахівців.

Також протягом 2019 року почне діяти електронний рецепт і електронні лікарняні.

Освітня реформа

За словами міністра освіти Лілія Гриневич, в 2019 рік буде ухвалено новий державний стандарт базової освіти, а саме для 5-9-х класів. Також з бюджету планують виділити мільярд гривень для того, щоб оновити освітнє обладнання та інвентар.

школа
школа

Протягом 2019 року всі вчителі початкових класів будуть проходити спеціальне навчання, також планують розширити мережу інклюзивних класів.

Інші реформи та перспективи

Експерти відзначають, що до президентських виборів намагатимуться завершити процес анбандлінгу НАК "Нафтогаз України", тобто процес відділення оператора української газотранспортної системи (ГТС) від структури "Нафтогазу".

Нафтогаз
Нафтогаз

"У зв'язку з вимогами меморандуму з МВФ, спробують завершити до президентських і парламентських виборів реформу в енергетичному секторі. У найзагальніших рисах спробують піти в анбандлінг, тобто виділення в окрему структуру виробників газу. Нових реформ не буде, але будуть доводити до розуму і продовжувати здійснення тих реформ, які вже запущені ", - кажуть експерти.

В уряді наголошують, що в 2019 році будуть і далі рости пенсії, зарплати і соціальні виплати. В жовтні 2019 р почнеться заключний, третій етап монетизації субсидій, коли країна повністю перейде на цю модель виплати субсидій.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Нагадаємо, у 2019 році медична реформа в діяльності екстреної допомоги продовжиться.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у киян новий рік може початися з підвищення тарифів на гарячу та холодну воду.

Також Знай.ua писав про те, що українці отримають нові виплати на дітей.