Підвищення тарифів на компослуги змушують більшість українців задуматися про економію. Експерти запевняють, що це правильний крок і до того ж не доведеться собі ні в чому відмовляти, а суми в платіжках можуть зменшитися вдвічі.

Про це пише "Uteka.ua"

ОНОВІТЬ ЛІЧИЛЬНИКИ

Відповідь проста – купіть спеціальний лічильник. Якщо у вас встановлений звичайний (однозонний) лічильник, ви платите за електроенергію за одним тарифом протягом доби. Для Києва це 90 грн за 100 кВт/год. Якщо ви встановите двозонний лічильник (день/ніч), вночі ви платитимете вже не 90 грн, а 45 грн. Цей спосіб зекономить вам половину того, що зазвичай витрачаєте.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Є також третій варіант – трьохзонний лічильник. Встановивши його, в пікові години (з 8:00 до 11: 00 і з 20:00 до 22:00) за електроенергію доведеться заплатити дорожче – 135 грн за 100 кВт / год. З 7:00 до о 8:00, з 11:00 до 20:00 і з 22:00 до 23:00 ціна електрики складе 90 грн за 100 кВт/год. Зате вночі (з 23:00 до 7:00) ви будете платити всього 36 грн за 100 кВт/год. Отже цей спосіб збереже вашу електроенергію та кошти до 60%.

ДЕ ВЗЯТИ ТА ЗА ЧИЙ КОШТ ВСТАНОВЛЯТЬ

Якщо ви вирішили встановити в домі нові обліки елеткроенергії то потрібно написати заяву в обслуговуючу компанію. Як правило лічильник вам запропонцють безпосередньо в компані, що надає послеги. Приблизно новий лічильник вам оійдеться близько 1400 грн. А після цього чекайте своєї черги на його установку.

ЯКИМИ ПРИЛАДАМИ КРАЩЕ КОРИСТУВАТИСЯ ВНОЧІ?

Найчастіше у нічний час доби для люи користуються наповну бойлерами, чи перуть одяг (налаштувавши програму в пральній машині), миютьпосуду в посудомийці. Якщо ви – жайворонок і встаєте на роботу дуже рано – використовуйте час до 7 години. У Цей час можете готувати їжу, сушити волосся феном та прасувати.

ЯК НАЛАШТУВАТИ ЧАС РОБОТИ ПРИЛАДІВ?

У більшості побутових приладів є функція "відкладеного старту" – коли він вмикається і починає працювати в певний час без вашого втручання. Також можна встановити "розумні розетки". Принцип той же: ви налаштовуєте таймер, і прилад буде включатися і працювати певний проміжок часу. І так щодоби. І вам не потрібно хвилюватися, що електрика використовується не в потрібний час.

Нагадаємо, платіжки українців роздує після монетизації субсидій.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям пояснили нові правила оплати комуналки з субсидіями.

Також Знай.ua писав, що субсидіантам доведеться платити всю суму в платіжках самостійно.