Міжнародний валютний фонд планує протягом 2019 року виділити Україні два транші на загальну суму у 2,6 млрд доларів.

Про це йдеться в останньому аналітичному звіті Фонду.

Відзначається, що саме нова 14 місячна програма, яка була узгоджена з міжнародним кредитором ще минулого року передбачає вказані виплати.

Крім того у графіку виплат вже передбачені три дати, коли Україна може отримати чергові транші.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відзначається, що перша дата - 8 грудня 2018 року, коли нова програма Stand By для України була затверджена керівництвом Фонду з рішенням виділити 1,4 мільярда доларів як перший транш.

Наступні перегляди програми заплановані вже на 15 травня на 15 листопада нинішнього року. Саме після засідань у вказані дати фонд може прийняти рішення про виділення чергового траншу. Суми спланованих траншів – по 1,3 мільярда доларів.

Разом з тим варто відзначити, що міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів розповів про нові економічні показники України у 2018 році.

Зокрема, Кубів розповів, що українська економіка продовжує значний ріст, порівнюючи з минулорічними показниками.

Крім того він розповів, що відповідні показники розсту підтверджуються відомостями іноземних партнерів, такими як МВФ та ЄС.

Також Кубів похвалився значним ростом промисловості, яка за його словами збільшилась на цілих 2% у порівнянні з минулорічним показником. Хімічне виробництво зросло на 19%, автомобілебудування - на 12%.

Відомо, що експорт у інші країни за крайні 10 місяців поточного року склав понад 39 млрд гривень.

Міністр також розповів про падіння тіньової економіки на цілих 3%, яка відтепер становить близько 32% від офіційного показника ВВП.

"Це говорить про макростабілізації і про те, що в Україні стало значно легше вести бізнес", - підкреслив Кубів.

Крім того варто додати, що минулого місяця загальний державний борг України зріс на 0,6%, або на $ 0,44 млрд та вже сягнув $ 74,76 млрд.

При цьому якщо порахувати ріст національного борг у національній валюті, то він вже сягнув 2,122 трлн грн.

Мінфін тут же уточнив, що державний борг у листопаді зріс на 1,89% - до 1,846 трлн грн (в доларах - на 1,08%, до $ 65,01 млрд), в тому числі зовнішній - на 4,18%, до 1,104 трлн грн (в доларах - на 3,35%, до $ 38,91 млрд).

У профільному міністерстві також повідомили, що основна сума держборгу передбачена у доларах США. Ще 29,26% - в гривні, 15,95% - в спеціальних правах запозичення, 8,2% - в євро.

Нагадаємо, курс долара на 2019 зіпсує українцям свята.

Як повідомляв "Знай.ua", економічний прогноз шокував українців.

Також "Знай.ua" писав, що експерти шокували українців прогнозом на 2019 рік.

Чому Україна - найбідніша в Європі за даними МВФ | DW Ukrainian