Ціни у січні будуть відносно стабільними, але продовжать рости.

Про це в коментарі ГолосUA розповів експерт Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

"Коли ми говоримо про рибу – це, в основному, імпорт. Якщо імпорт, то залежить від того, яким буде курс гривні", - зазначає експерт.

Він говорить, що якщо гривня буде стабільна, то ціни на рибу не зростуть.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Що стосується круп – вони безпосередньо прив'язані до сім'ї зернових. А ціни на зернові пішли вгору, тому й крупи будуть йти вгору. Не сильно, але будуть. В принципі, нічого такого надприродного найближчим часом не буде", - підкреслює Олег Пендзин.

Він також відзначає зростання вартості молочних продуктів.

"Молочна сировина на сьогоднішній день в ціні зростає, тому що тварини знаходяться всередині на фермах, тобто це не відкрите зміст. Годівля у них пов'язана з комбікормами, сіном – тобто з тими речами, що зберігаються. Тому, природно, що молокосырье зростає в ціні і, тим більше, взимку тварини дають менше молока", - заявив експерт.

За його словами, ціни в січні, швидше за все, будуть відносно стабільні, а максимальне зростання не перевищить півтора-два відсотки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на майбутніх вихідних варто очікувати цінових стрибків і відсутність деяких продуктів. Ніяких теорій змови - тільки погода. Ми вже спостерігали це на минулому тижні, коли температура різко знизилася, а дороги засипало снігом. З-за неможливості доставити продукти вчасно вже зараз відбуваються цінові скачки, - написав постачальник.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у результаті багаторічного дослідження вчені прийшли до цікавого і неоднозначного висновку, що регулярне вживання м'яса може спровокувати рак товстої кишки у жінок.
"Знай.uа" писав, що після подорожчання м'яса українцям не по кишені скоро буде і картопля. Експерти прогнозують стрімке зростання цін і скоро вони вище більш, ніж у півтора рази.

Все це є наслідком інфляції. Також дорожчає імпорт, адже значну частину цього популярного продукту заводзять до нас з інших країн.