Історія свята

У цей день православна церква вшановує пам'ять Серафима Саровського, точніше преставлення преподобного, тому що є ще 1 серпня, коли святкують знайдення мощей. Серафим народився у Курську в 1754 році, довгий час жив у монастирі, 15 років прожив у келії в лісі в самітництві. В цей час його сильно побили грабіжники, і преподобний залишився згорбленим на все життя, але простив кривдників і навіть попросив їх не карати.

З сильним спокусами боровся столпничеством. 3 роки беріг обітницю мовчання. За свою працю отримав дар чудотворіння та прозорливості. Часто допомагав людям порадою і розрадою. Його сучасники говорили, що не завжди саме добре слово допомагало їм, а тільки та любов і радість, які виходили від Серафима. У 1833 мирно помер, але очевидці свідчать, що і на його могилі часто відбувалися чудеса, а в 1833 році його зарахували до лику святих.

Традиції свята

А на Русі це був радше День святого Сільвестра – Сільвестра I Папи Римського, який жив у 4 столітті і прославився тим, що зловив Левіафана (величезне біблійне чудовисько-змій) і так зміг запобігти кінцю світу.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У цей день в основному продовжували гуляти, так як тривали Святки, а морози при цьому ставали все сильнішими, а хуртовини – більше буйними. Казали: «На Сильвестра день перебуває, а мороз – міцнішає». У храмах служили святому і вважали його покровителем домашньої птиці. Особливу увагу в цей день приділялася курям: чистили курятники, обкурювали їх, вішали камінь «курячий бог», щоб птахи добре неслися і не хворіли.

Раніше Знай.ua писав, останній мольфар передбачив долю України, а його боявся сам Янукович.

Нагадаємо, як і на чому зможуть підзаробити прості українці під час виборів 2019.

Як повідомляв портал "Знай.ua", варто відзначити, що Росія може влаштувати кровопролиття і провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.