В с. Ворсовка Малинського району Житомирської області голова сільради разом з активістами "Свободи" чинили віруючим УПЦ зробити богослужіння навіть на території храму, про що повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Почалося все на зборах села у п'ятницю, 11 січня, після якого розлючені прихильники ПЦУ за підтримки голови Малинської організації ВО “Свобода” Миколи Полиновского та сільського голови Петра Підручного опечатали храм. В УПЦ відзначають, що більшість людей на зборах жодної участі в житті церкви не приймають.

На зборах велася агітація проти "церкви країни-агресора", і, за свідченням очевидців, стався конфлікт. Прихильники ПЦУ, незважаючи на всі заперечення настоятеля, протоієрея Василя Симчука, зібралися забрати майно, яке належить громаді Свято-Миколаївського храму, і на всі зауваження голосно кричали. Для священика спілкування з агресивними активістами закінчилося гіпертонічним кризом і госпіталізацією.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Події продовжилися біля храму, в який громада УПЦ людей не пустила. Далі церква була опечатана за наполяганням голови сільради. Віруючі вирішили провести молебень під відкритим небом, але не змогли цього зробити через погіршення здоров'я настоятеля громади. Його місце тимчасово зайняв протоієрей Віталій, настоятель сусіднього Свято-Покровського храму в Малині. Фіксувати те, що відбувається віруючим УПЦ не давали і вибивали з рук мобільні телефони.

"Не знаю, як буде йти далі богослужіння, але будемо в міру своїх можливостей робити все від себе залежне для того, щоб служба якщо не в храмі, то у нього – тривала", – сказав отець Віталій і запропонував заколядувати.

За всім, що відбувається з боку спостерігали поліцейські.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що президент України Петро Порошенко нагородив трьох митрополитів державними нагородами за значний внесок у розвиток духовності.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Миколаївській області вся релігійна громада УПЦ МП перейшла в ПЦУ за рішенням зборів.

Також "Знай.uа" писав, що глава України почав тур по всій країні з Томосом і в рамках проведення прибув у Вінницю на літургію з нагоди його отримання.

На Житомирщині натовп свободівців за участі голови сільради захопив храм УПЦ

На Житомирщині натовп свободівців за участі голови сільради захопив храм УПЦ. В с. Ворсівка Малинського району активісти «Свободи» за участю голови сільради Петра Підручного силою перешкоджали вірянам УПЦ звершити богослужіння навіть на території храму. Докладніше, фото, відео: https://goo.gl/XXj9Bw Оригінал відео: https://www.radiosvoboda.org/a/text-konflikt-serkva-zhytomyrschyna/29707388.html?fbclid=IwAR249fcP-9xhigO7q49vxHhO85lO_P8vr_cNF9QgwyLJGxr2cJlU5JkDdaw

Geplaatst door Українська Православна Церква op Maandag 14 januari 2019