В Російській Федерації залишилися люди, яким не байдужа доля українців. А саме полонених моряків, яких захопили російські військові в Керченській протоці. Так, російські активісти зібрали нашим хлопцям більше 500 тисяч рублів (приблизно 209 тисяч гривень).

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Про це стало відомо завдяки повідомленню уповноваженої українського парламенту з прав людини Людмили Денисової.

Зустрілася з активістами та правозахисниками, які активно підтримують наших хлопців у російському полоні. Під час...

Geplaatst door Людмила Денісова op Maandag 14 januari 2019

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами омбудсмена, на ці пожертви морякам придбали одяг, продукти харчування й різні речі першої необхідності. Під час зустрічі Денисової з правозахисниками також були присутні рідні українців, які хотіли дізнатися про допомогу незаконно ув'язненим морякам.

Варто нагадати, що українських моряків, яких було захоплено Росією в Чорному морі, звільнятимуть відповідно до Женевської конвенції про військовополонених. Про це Людмила Денисова, уповноважена Верховної Ради з прав людини, повідомила в ефірі одного з українських телеканалів.

"Правильно було обрано стратегію, наші моряки – це військовополонені, і звільняти їх потрібно відповідно до третьої Женевської конвенції 1949 року, яка ратифікована Україною і діє на території Російської Федерації", – заявила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з'явилася нова інформація щодо полонених українських моряків. Слідство у справі українських моряків, яких захопили в полон російські військові в Керченській протоці, продовжили до кінця травня 2019 року. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Один з адвокатів групи захисників українських моряків, а саме, моряка Миколи Полозова заявив, що термін слідства продовжено до 25 травня. У той же час продовжити арешт українським полоненим морякам планують до кінця квітня. Також адвокат зазначив, що невідомо, скільки часу займе слідство - це залежить від обсягу слідчих дій, дані про які не розголошуються.

Нагадаємо, розлючена Європа вимагає звільнити українських моряків: Кремль шокував відповіддю.

Як повідомляв Знай.uа Путін заговорив про обмін полонених моряків: українцям розкрили справжню причину.

Знай.uа писав, Мустафа Джемілєв назвав причину полону українських моряків: Путін боїться одного українського політика.