Молодим мамам порадили ніколи не підігрівати в мікрохвильовій печі грудне молоко.

Про написав відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram.

За його словами, при нагріванні в мікрохвильовій печі в молоці будуть створюватися осередки з високою температурою, і будуть руйнуватися деякі корисні речовини.

"Єдине, що не можна, чого не рекомендується, тому що йде точковий нагрів, тобто виникають вогнища з високою температурою, навколо яких йде нагрівання. Так ось, саме тому не рекомендується гріти материнське молоко. Тобто, якщо мама зціджує, а потім холодне молоко треба нагріти, то при нагріванні в мікрохвильовій печі в молоці будуть створюватися осередки з високою температурою, і будуть руйнуватися деякі корисні речовини. Воно не стане шкідливим, або воно не стане небезпечним, просто його ефективність не буде така висока" , - говорить лікар.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Звичайно міхкрохвильовки дуже зручні, і мамам вони дуже допомаають. Це швидкий спосіб підігріти продукти, а коли на руках кричить дитина, і потрібно зробити все і швидкістю світла, звісно без таких речей не обійтися.

Втім, за словами спеціаліста, наприклад, молочну суміш з магазину можна гріти, вона при цьому не втрачає своїх властивостей.

Лише є одна умова:

"Але знову-таки, якщо ви гріє молочну суміш - заради Бога, грійте, тільки потім розмішайте. Тому якщо ми гріємо материнське молоко, то ми гріємо його на водяній бані або за допомогою спеціальних пристроїв, де оточує вода", - додав лікар.

Нагадаємо, лікар Комаровський розповів, коли звичайний нежить у дитини може сигналізувати про небезпечну та навіть смертельну хворобу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Євген Комаровський опублікував список небезпечних предметів, до яких краще не підпускати дітей.

Також Знай.ua писав, що Комаровський розповів про продукти-амулети від шкідливих інфекцій та вірусів. Привчіть дітей вживати їх взимку, щоб захистити від хвороб.