Цього тижня по всій території України синоптики прогнозують контрастну погоду - мороз, відлига і подальше похолодання. Снігопади пройдуть тільки в деяких областях країни. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

У середу, 16 січня, на заході країни синоптики прогнозують сніг з дощем. У Луганській і Донецькій областях також очікується сніг. Всі інші регіони країни будуть без опадів.

У той же час на півночі і в центрі країни синоптики прогнозують вдень -2...-4 градуси, а вночі -7...-9. На заході чекають вдень -1...1 градус вночі -6...-8. На сході синоптики прогнозують вдень -1...-3 градуси, а вночі -6...-8. На півдні країни очікується -1...1 градус, вдень -5...-7 градусів вночі.

У Києві в середу буде хмарна і суха погода. Температура повітря вдень -2...-4 градуси, а вночі -6...-8.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У четвер, 17 січня, на заході і півночі країни синоптики прогнозують сніг з дощем. В центрі, на півдні та сході України опадів не очікується, буде хмарно.

При цьому на заході температура повітря вдень -1...1 градус, а вночі -1...-3 градуси. У північних та центральних областях вдень очікується -1...1 градус, а вночі температуру повітря опуститься до -5...-7. На сході синоптики прогнозують вдень -1...-3 градуси, а вночі -6...-8. У південних областях країни вдень очікується 1...3 градуси тепла, а вночі -1...-3.

У п'ятницю, 18 січня, практично на всій території України буде сухо з мінливою хмарністю. У Закарпатській області синоптики прогнозують сніг з дощем, а в Харківській, Донецькій і Луганській областях буде хмарно.

У північних та західних областях у цей день прогнозується -1...1 градус. У центрі температура повітря вдень -1...1 градус, а вночі опуститься до -1...-3. На сході країни вдень очікується -1...1 градус, а вночі -3...-5. На півдні вдень очікується 1...3 градуси тепла, а вночі -1...1 градус.

У суботу, 19 січня, буде без опадів. Середня температура повітря вночі складе від -6 до +5 градусів, а вдень - від -1 до +8 градусів. В цей день найхолодніше буде на півночі - до -8 градусів.

У неділю, 20 січня, також очікується суха погода. У нічний час у північних та східних областях прогнозується до -9 градусів, вдень у інших частинах країни буде від -8 до +4 градусів.

Нагадаємо, що коли в Україні несприятливі погодні умови, слід готуватися до того, що полиці в магазинах швидко порожніють, а доступні продукти стають значно дорожче.

Як повідомляв портал Знай.uа, в горах Німеччини зійшла снігова лавина і завалила готель. У ньому тоді було 100 осіб. Потік снігу був такої потужності, що побив шибки на вікнах і засипав внутрішні приміщення.

Також портал Знай.uа писав, що у четвер, 17 січня, на заході і півночі країни синоптики прогнозують сніг з дощем. В центрі, на півдні та сході України опадів не очікується, буде хмарно.