Гірський масив в східних Карпатах опинився під загрозою знищення.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що інвестори запланували на його місці побудувати величезний курорт.

Варто відзначити, що Свидовецький масив — це місце в Карпатах, де зійшлися інтереси інвесторів, що планують розвивати тут курорт, та екологів, які наводять багато доказів, що такий “розкручений” курорт знищить ці гори.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Відзначається, що вперше про скандальний проект забудови заговорили ще у 2016 році. Вже на той момент екологи були шоковані масштабами можливих змін, адже величезний туристичний проект в українських Карпатах загрожує 14 тис. гектарам лісу.

За словами відомого еколога Закарпаття Оксани Станкевич-Волосянчук, цей масив – це територія, з якої походять основні притоки Тиси. Через, що там є дуже багато озер, боліт та струмків, які які у свою чергу живлять все живе.

Крім того вони діють як водний резерв протягом року, що сильно знижує ймовірність катастрофічних повеней. Ці долини та вологі зони є дуже тендітними екосистемами, а надмірне втручання людини в цю систему матиме катастрофічні наслідки.

Однак “Свидовець” передбачає створення 5 тисяч робочих місць. Отримання роботи неподалік від місця проживання звичайно стосується багатьох місцевих мешканців, які часто-густо змушені виїжджати у пошуках сезонної роботи до інших регіонів.

Разом з тим варто відзначити, що останнього унікального карпатського мольфара Михайла Нечая вбили влітку 2011 року. Однак ще до своєї смерті він передбачив події в Україні на роки вперед.

Новина про смерть легендарного мольфара шокувала українців. Досі невідомо, чому це сталося насправді. Цілком очевидно, що звичайний на перший погляд 81-річний дідусь знав занадто багато і тому його вбивцею міг стати як релігійний фанатик, так і хтось, бажаючий помститися старця.

Мольфар пророкував майбутнє України і розповідав про політиків задовго до того, як вони з'явилися на політичній арені.

Передбачення ясновидця збувалися, і тому його боявся навіть втікач екс-президент України Віктор Янукович. Нечай стверджував ще в день його інавгурації, що не довго цього "цареві" сидіти на троні. Тоді про Революцію Гідності ніхто не міг і подумати.

Нагадаємо, улюблене місце для зимового відпочинку перетворилося на криваве пекло.

Як повідомляв "Знай.ua", як виглядав Львів у VIII столітті.

Також "Знай.ua" писав, що некерована стихія вбила ще двох туристів: канікули під загрозою зриву.

Вижити в Україні: Вирубка лісів. Хто краде українське зелене золото?