У 2019 році українці можуть менше платити за комуналку, якщо якість послуг їх не влаштовує. Розпочнуться перевірки якості компослуг. Як же працюватиме система?

Порядком регулюються питання перевірки якості надання послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами в частині надання послуг з вивезення побутових відходів, а також послуг з управління багатоквартирним будинком.

У разі ненадання, надання не в повному обсязі або неналежної якості зазначених комунальних послуг споживач має право викликати керуючого багатоквартирного будинку для перевірки якості або кількості наданих послуг.

Якщо постачальник послуг "не догодив" споживачам, громадяни можуть звернутися до відповідних органів зі скаргами.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нововведення розкритикував а своїй сторінці в Facebook експерт з енергоефективності Ігор Черкашин

"І не забудьте купити у тих, що прийшли за вашим викликом "журнали на користь голодуючих дітей Німеччини" - якраз почався політичний сезон для цього, - прокоментував постанову. А якщо серйозно, то не може "домком" нічого зробити з недостатньою температурою подачі теплоносія з тепломережі або з недостатнім або надлишковим тиском води. Для цього не "домком" викликати потрібно, а викритий державою наглядовими повноваженнями контролюючий орган, який може фіксувати порушення, виписувати приписи на усунення і виписувати адміністративні штрафи на посадових осіб за не виконання ними прямих обов'язків. І ось потім нехай ці посадові особи в судах доводять, що робили все можливе, а не споживач бігає, висолопивши язика, як рекомендують "реформатори", - пише чоловік.

Таким чином, щоб зменшити суми платіжках, українцям ще доведеться чимало попітніти, щоб добитися справедливості.

Нагадаємо, стало відомо, які доходи задекарували українці у кінці 2018 року.

Як повідомляв портал Знай.ua, депутати пояснили, як працюватиме медична страховка в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що українців попередили про грандіозне здорожчання газу. Блакитне поливо може зрости в ціна на 100%.