Стало відомо, чому українцям у новому 2019 році доведеться платити за газ в рази більше. Так, скандально відомий міністр соцполітики Андрій Рева в одному з нещодавніх інтерв'ю пояснив чому склалася така ситуація.

Відомо, що з 1 травня жителів країни очікує грандіозне підвищення цін на блакитне паливо. Про це пише портал "Політека".

газ
газ

Міністр-дієтолог підкреслив, що вартість газу в Україні формується згідно з постановою уряду. Кабмін спеціально занижує ціну на комунальні послуги, користуючись складною формулою. Так у листопаді 2018 року чиновники встановили тарифи в розмірі 60% від загальної ціни газу.

ціна на газ
ціна на газ

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Таке подорожчання формула прогнозує саме в травні. З початку місяця вартість газу зросте до 80% від розрахункової. Олександр Рева додав, що в найближчому майбутньому ціна може за тією ж схемою знову збільшитися на 20% і скласти 100% від повної вартості пального.

Варто нагадати, що в Україні можуть знову підвищити ціну на газ. Таку можливість не виключив міністр соціальної політики Андрій Рева. Він стверджує, що підвищення ціни на газ можливо, але це залежить від багатьох факторів. Міністр соціальної політики зазначив, що в даний час діє постанова Кабміну формування ціни на газ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що щоб купити однокімнатну квартиру в Києві потрібно збирати майже 19 років, враховуючи, що середня вартість квадратного метра - 23 400 грн. Найдешевше житло продається в Деснянському районі столиці, де один квадратний метр обійдеться в 16 800 грн, у Дарницькому ціна підніметься до 18 500 грн, у Солом'янському - 22 700 грн, в Голосіївському аж від 24 тисяч гривень за м. кв. Таким чином, в середньому за однокімнатну квартиру в Києві потрібно віддати 38 тис. доларів (близько 1 млн грн.).

Нагадаємо, киянам повідомили важливу інформацію про квартплату: поворот, якого не очікував ніхто.

Як повідомляв Знай.uа Гройсман заявив, що безкоштовна медицина буде вже в цьому році: міф чи реальність.

Знай.uа писав, українець показав, як забути про комуналку: тепло і світло є, а платіжки не приходять.