Українцям, які збираються роботи ремонт, розповіли, на що тепер не потрібно збирати дозволи, а через що можна нарватися на судовий позов.

Нова постанова №406 Мінрегіонбуду дозволить без зайвих паперів ставити огорожу, будувати терасу або навіс для машини, утеплювати стіни та робити перепланування. І тільки з однією умовою — не можна втручатися в конструкцію будинку.

Список всього дозволеного складається з 9 пунктів, на що сьогодні не вимагають дозволів:

  1. Перепланування житлового чи нежитлового будинку й окремих його приміщень без втручання в несучі конструкції та/або інженерні системи загального користування.
    Також можна змінювати покрівлю, однак також без втручання в несучі конструкції;
  2. Технічне переоснащення (з дотриманням будівельних норм) внутрішніх систем опалення, вентиляції, водопостачання, водовідведення, газопостачання, силових та слабкострумових систем.
  3. Обладнання (переобладнання) будівель і споруд приладами для ведення відокремленого обліку енергоносіїв, гарячої та холодної води.
  4. Заміна віконних, балконних і дверних прорізів.

    Популярні новини зараз
    "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
    Показати ще
  5. Приєднання та підключення до інженерних мереж згідно з технічними умовами житлових, садових, дачних будинків, господарських будівель і споруд, гаражів, розташованих на присадибних земельних ділянках.
  6. При зведенні на ділянці безфундаментних споруд: навісів, альтанок, наметів, накриття, сходів, естакад, літніх душових, теплиць, гаражів, а також свердловин, криниць, люфт-клозетів, вбиралень, вигрібних ям, огорож, басейнів, підвалів, воріт, хвірток, терас, ганків і т. д.
  7. Без дозволів також можна ремонтувати чи переобладнати дитячий майданчик, місця для вигулу домашніх тварин, а також зони відпочинку.
  8. Для облаштування пандуса біля будівель для полегшення доступу у будинки для осіб з обмеженими можливостями і т. д.
  9. При зведенні тимчасових споруд для підприємницької діяльності не потребують узгоджень в Держархбудінспекції.

Якщо зводиться будівля без капітального фундаменту, то для введення в експлуатацію також не потрібен дозвіл.

А на приватних земельних ділянкаї тепер без зайвих проблем та паперової тяганини можна зносити старі будинки.

Також не потрбують відповідних дозволів зміна зовнішнього вигляду будинку.

Плата за незнання

Складні правила скасовують тому, що їх і так не виконують. Більшість людей віддають перевагу не бігати з кабінету в кабінет, а просто сплатити штраф.

А ті будинки чи квартири, в яких раніше незаконно щось змінили, не можуть передати у спадок и продати.

За несанкціоновані перебудови порушникам загрожує штраф від 4 до 6 тисяч гривень.

Напомним, стало известно, какие доходы задекарували украинцы в конце 2018 года.

Как сообщал портал Знай.иа, депутаты объяснили, как будет работать медицинская страховка в Украине.

Также Знай.иа писал о том, что украинцев предупредили о грандиозное подорожание газа. Голубое поливо может вырасти в цене на 100%.

Смотрите: Как за незаконные ремонты падают целые дома и страдают люди