У четвер, 17 січня, майже по всій території України буде досить сонячно і тепло. Вдень температура повітря підніметься, і у всіх областях країни буде істотно відчуватися "плюс", лише на Сході буде спостерігатися невеликий "мінус".

Про це повідомила відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Завтра вдень потепління до +1...+5 градусів. На Сході та місцями в Центрі хіба що -1...-4 градуси", – написала Діденко.

Так, за її прогнозом, в ніч з 16 на 17 січня на більшості території України очікуються морози від -5 до -12 градусів. Лише на заході буде близько нуля. А вже вдень - 17 січня значно потеплішає - від +1 до +5 градусів. Тільки на сході та місцями в центрі триматимуться морози від -1 до -4 градусів.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У Києві в четвер буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів і денне потепління до нуля. А найближчої ночі ще поморозить: від -5 до -7 градусів. Крім того, синоптик попередила, що 17 січня у столиці буде сильний вітер.

Також Діденко порадила "пірнальникам" на Водохрещу, 19 січня, утеплюватись.

"Беріть на пірнання у воду спіднє з начосом", - додала експерт.

Погода наша вже як лише не догоджає. Найближчої ночі - ось вам морози до -5-12 градусів. На Заході хіба що близько...

Geplaatst door Наталка Діденко op Woensdag 16 januari 2019

Народний прогноз погоди в Україні

17 січня вшановується пам'ять преподобного Феоктиста, Зосими Пустельника, який жив у IV столітті. У народі Зосима вважається покровителем бджіл. Про бджіл тлумачить і прикмета цього дня: якщо у цей день «сніг на деревах гілки гне — літом бджоли роїтися будуть». А якщо на небі немає хмар при сильному морозі, то морозна погода буде стояти і надалі і не скоро відступить.

Нагадаємо, коли в Україні трапляються несприятливі погодні умови, слід готуватися до того, що полиці в магазинах швидко порожніють, а доступні продукти стають значно дорожче.

Як повідомляв портал Знай.uа, цього тижня по всій території України синоптики прогнозують контрастну погоду - мороз, відлига і подальше похолодання. Снігопади пройдуть тільки в деяких областях країни.

Також портал Знай.uа писав, що в кінці січня Україну накриють сильні морози - температура повітря опуститься до -25 градусів, а велику територію країни засипле снігом. Однак, синоптики попередили, що такі погодні умови - не найгірший варіант.