Президент України Петро Порошенко підписав закон № 8584 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про протидію буллінгу (цькуванню)", про що повідомляється на сайті Верховної Ради.

Крім того, зміни торкнулися і Кодексу України про адміністративні правопорушення, який поповнився статтею 173-4, в якій говориться, що буллінг (цькування), тобто діяння учасників освітнього процесу, які полягають у фізичному, психологічному, сексуальному, економічному насильстві, в тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, вчинені щодо неповнолітньої або малолітньої особи або такою особою щодо інших учасників освітнього процесу, в результаті чого було або могло бути завдано шкоди психічному чи фізичному здоров'ю потерпілого, тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 або 1700 грн.) або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

Крім цього, якщо цькування здійснене групою осіб або повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, то розмір штрафу зросте – у цьому випадку він становитиме від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 або 3400 грн.) або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Закон передбачає покарання за цькування, здійснене малолітніми або неповнолітніми особами у віці від 14 до 16 – накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

Незважаючи на це, експерти налаштовані скептично і вважають, що подібні санкції не виправлять ситуацію. Як відомо, цькуванню у всьому світі піддається близько 150 мільйонів дітей, а це кожна друга дитина у віці від 13 до 15 років.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Україні значно посилять вимоги як до вітчизняних виробникам косметики, так і до її імпортерів, а також внесуть зміни у стандарти продукції.

Як повідомляв портал "Знай.uа": стало відомо, які дозволи потрібні при проведенні ремонту в житлі, а без яких можна обійтися.

Також "Знай.uа" писав, що популярний український мобільний оператор Київстар повідомив своїм клієнтам про припинення дії двох тарифних планів.