Найближчі дні в Україні не варто очікувати серйозних ускладнень погоди. До Водохреща температура повітря трохи підвищиться, місцями пройде невеликий сніг. Після 20 січня стане морозніше, вночі стовпчик термометра в деяких областях опуститься до мінус 16 градусів. Таким прогнозом поділився заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко, пишуть Факти.

"Вже з 19—20 січня температура почне поступово знижуватися. Разом з тим припиняться і снігопади. Таким чином, вже в початку наступного тижня ночами на більшій території країни стовпчики термометрів покажуть 3—8 градусів морозу. У центральних і північних областях вночі температура опуститься до 8—13 нижче нуля, місцями і до мінус 15—16. Вдень в Україні очікується від 1 до 6 градусів морозу", - заявив синоптик.

За прогнозами народного синоптика Леоніда Горбаня, в найближчим часом температура повітря різко знизиться. Місцями вона може досягти позначки мінус 20 градусів. Такий мороз протримається практично до кінця січня. Можливі рясні снігопади. А в останні дні січня і в перших числах лютого трохи потеплішає.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше повідомлялося, що українські Карпати заносить снігом, в деяких районах його висота складає майже півтора метра.

Про це повідомляє Гідрометцентр.

"На посту "Драгобрат": температура повітря -8,3°С, сніг, хуртовина. Висота снігового покриву становить 144 см", - кажуть синоптики, уточнюючи, що йдеться про ранкові показниках.

Сніг також накрив снеголавинный пост "Пожежевська", там зафіксували 29-108 см снігового покриву.

"Сніг хуртовинний, слабозакріплений. Температура повітря: -8,1°С, вітер: південно-західний, 6 м/с, пориви 8 м/с, низька хмарність, видимість обмежена, сніг. На снеголавинном посту "Плай": температура повітря: -7,1°С, вітер: південно-західний 8 м/с, пориви 10 м/с, туман, сніг. Висота снігового покриву становить 28-79 см, сніг свіжий, пилоподібний, помірно закріплений", - кажуть синоптики.

Нагадаємо, морози до -30: прихід весни відкладається, зима працює за старим стилем.

Як повідомляв Знай.uа, морозний армагеддон весь січень: стихія розійшлася не на жарт, українцям загрожує серйозна небезпека.

Знай.uа писав, погода випробує українців на міцність: шквальний вітер і противна сльота.