Національний банк України (НБУ) на 18 січня 2019 року встановив офіційний курс на рівні 28,03 грн/долар, що на 3 копійки вище в порівнянні з попереднім банківським днем. Про це повідомляє Нацбанк.

НБУ
НБУ

Офіційний курс гривні до долара на 18 січня встановлено на такому рівні: 2803,3609 гривень за 100 доларів, що на 2,5107 гривень більше, ніж минуле значення.

Курс долара на 17 січня становить 2800,8502 гривень за 100 доларів.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Національний банк України більше не буде друкувати гривні номіналом 1, 2, 5, 10.

Відтепер гаманці Український стануть важче за рахунок збільшення в них металу. Тому що на зміну паперовим грошам прийдуть монети такого ж номіналу.

"Ці номінали у зверненні цілком замінять монетами. Паперові 5 гривень зникнуть вже в цьому році, 10 трохи пізніше. Далі такі купюри будуть випускати тільки для колекціонерів", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, в НБУ зазначили, що таке рішення не означає підготовку до інфляції, яку в 2019 році очікують вдвічі менше, ніж у минулому році.

"Для стабільності вже накопичили понад 20 млрд доларів золотовалютних резервів, оптимізму додає і Міжнародний валютний фонд - у грудні він перерахував один транш кредиту, ще два надійдуть незабаром", - запевняють банкіри.

Нагадаємо, вже у лютому новий закон про валюту змінить життя українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн. За долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн. У бюджеті-2019 зазначено, що в грудні долар буде коштувати 29,4 грн.

Також портал Знай.uа писав, що з лютого українці зможуть перераховувати валюту за кордон без відкриття рахунку в еквіваленті до 150 тис. грн. Також на підставі електронних декларацій купувати різні іноземні активи.