Водохресний святвечір

В цей день в православ'ї відзначають день Надвечір'я Богоявлення, який також називають Водохресним святвечором або Голодною кутею. Це вечір, під час якого готуються до великого православного свята – Водохреща. Водохреща відноситься до дванадесятих свят. Православні християни згадують про те, як Іоанн Предтеча (Хреститель) хрестив Ісуса Христа в річці Йордан. У Водохресний святвечір дотримуються суворого посту, ввечері їдять кутю.

Інтра (Індра)

Це слов'янське свято, що також знаходить відлуння в індійській міфології. Інтрою називають сина Земун від Дия (Нічне Небо). Він також вважається братом «Ящера» і його супротивником. Інтра – бог колодязів, джерел, хмар і змій. Те, як він пов'язаний з водною стихією показує Навью природу бога, тобто він пов'язаний зі смертю. В індійських ведах Інтру називають демоном і царем змієм. Він поєднує в собі контрастні характеристики, діє і відважно, і низько, перемагає чесно і жорстоко. Індра б'ється на одній стороні з Перуном, хоча він і людина демона-змії.

День заснування міста Ліми в Перу

Цей день відзначає столиця Перу, місто, яке вважається найбільшим містом в країні і 5-м по величині в Латинській Америці. У міста багата минуле і тому в 1991 році ЮНЕСКО оголосили його надбанням культурної спадщини людства, так як Ліма зберіг архітектуру колоніального періоду.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Православні свята:

  • Навечір'я Богоявлення (Хрещенський святвечір).
  • В цей день дотримуватися строгого посту.
  • Священномученика Феопемпта, єпископа Нікомидійського, і мученика Феони волхва.

Голодний вечір

Православний Водохресний святвечір в народі часто називали Голодним вечором або Голодною кутею, бо не їли весь день, а ввечері їли кутю і пісні страви. Вважалося, що вода перед Хрещенням стає особливо цілющою. А сніг наші предки збирали, щоб вибілити полотно. За народним повір'ям, вода, зібрана опівночі, не псується.

Іменини

Аполлінарія, Григорій, Євгенія, Йосип, Лук'ян, Матвій, Поліна, Роман, Семен, Сергій, Тетяна

Раніше Знай.ua писав, останній мольфар передбачив долю України, а його боявся сам Янукович.

Нагадаємо, як і на чому зможуть підзаробити прості українці під час виборів 2019.

Як повідомляв портал "Знай.ua", варто відзначити, що Росія може влаштувати кровопролиття і провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.