Українців лякають, що після того, як церкви Московського патріархату перейдуть до Православної церкви України, то всі служби будуть проводити лише українською мовою, а Різдво і зовсім перенесуть на іншу дату. Однак, священики заспокоїли – нічого не зміниться.

Про це стало зрозуміло зі слів архиєрея Православної церкви України Олександра Драбинка

Як зазначає архієрей, як проводилися богослужіння українською та церковнослов'янською мовами, так і будуть проводитися, адже людям це подобається.

Ніхто з керівництва Православної церкви України ніколи і нікого не буде примушувати звершувати богослужіння українською мовою. Так, українська мова є прерогативним (має переваги – 24), проте в ПЦУ мова церковного служіння може бути будь-яким, головне, щоб він був мовою тієї громади, на якій вона спілкується. Бог розуміє будь-яку мову, і ми його розуміємо на різних мовах, – підкреслює священнослужитель.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Він запевняє, що Різдво переносити не будуть, адже про це навіть мови не йде, також, як і про інших святах. Він називає це “страшилками”, якими лякають кожен рік.

Нагадаємо, У Порошенка розповіли, скільки московських церков перейшли в ПЦУ

В Православну Церкву України з Української православної церкви Московського патриархата перейшли приблизно сім десятків парафій. Варто відзначити, що це відбулося дуже за невеликий період часу.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Рада прийняла "церковний" закон, який назавжди змінить життя українців

У четвер, 17 січня, Верховна Рада прийняла важливий закон для новоствореної української автокефальної православної церкви.

Про це йдеться на офіційному сайті уряду.

У повідомленні сказано, що 17 січня був прийнятий законопроект № 4128-д, яким прописується процедура зміни підпорядкованості релігійних громад. За його прийняття проголосували 229 народних депутатів.

Також Знай.ua" писав про те, що Молився за окупантів, працював на Аксьонова: скандальний московський піп вийшов сухим з води

Скандальний священик Московського патріархату, який неодноразово був помічений на комунікації з ватажками анексованого Росією Криму, несподівано вийшов сухим з води.