Відомий педіатр та кумир тисяч українських матусь Євген Комаровський опублікував пост, в якому дає поради як правильно вимірювати температуру.

Про це пише Рoliteka.

За словами лікаря, перед вимірюванням необхідно притиснути руку до тулуба – тільки так градусник покаже правильний результат.

"Температура шкіри в пахвовій западині принципово залежить від того, притиснута рука до тулуба чи ні. Якщо притиснута хоча б протягом п’яти хвилин – все в порядку, це вже та температура, яку можна вимірювати і якій можна довіряти", – пише лікар.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Доктор заявив, що треба 5 хвилин протримати руку притиснуту до тулуба, щоб температура в пахвовій області піднялася до "правильного" значення, і вже потім близько 5 хвилин – власне на роботу термометра.

Комаровський поділився трьома основними правилами для правильного вимірювання температури тіла.

Для того, щоб правильно виміряти пахвову температуру, слід:

1. Протерти (промокнути) шкіру під пахвою, щоб вона не була вологою.

2. Притиснути руку дитини до тулуба на 5 хвилин (обійняти, сповити).

3. Поставити термометр ще приблизно на 5 хвилин, протягом яких категорично не можна переривати вимір і витягувати термометр для задоволення власної цікавості.

Нагадаємо, відомий український педіатр Євген Комаровський розповів, як на організм дитини впливають солодкі газовані напої.

лікар Комаровський
лікар Комаровський

Доктор розповів про реальну користь та шкоду таких продуктів, Комаровський також нагадав про вкрай необхідну альтернативу.

"А правда, доктор, що вживання газованих напоїв перешкоджає всмоктуванню кальцію і чинить жахливий вплив на кістки бідних дітей?" — запитали у Комаровського.

Як повідомляв раніше Знай.ua, користувачі соціальних мереж припускають, що український педіатр Євген Комаровський може отримати посаду міністра здравоохорони України в тому випадку, якщо Володимир Зеленський виграє на виборах президента.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Також Знай.ua писав про те, що доктор Євген Комаровський порадив, як насолоджуватися читанням в лежачому положенні та при цьому не відключатися.