Уряд планує посилити відповідальність за знущання з тварин. Зокрема пропонується cаджати за ґрати тих, хто кидає напризволяще своїх домашніх улюбленців.

Відповідний законопроект № 9453 наразі поступив на розгляд народних депутатів.

В документі уточнюється, що жорстоке поводження з тваринами являє собою дії щодо тварин, які відносяться до хребетних. Такими діями є побої, знущання, залякування, нацьковування на інших тварин, залишення без нагляду, порушення правил утримання та транспортування тварин, вчинені з хуліганських чи корисливих мотивів, що призвели до травмування, каліцтва чи загибелі тварин (крім дезінфекційних заходів самооборони, полювання, рибальства, наукової, іншої передбаченої законодавством діяльності), а також насильницькі дії щодо тварин, спрямовані на задоволення статевої пристрасті.

Новий закон передбачає застосування нового покарання за вчиненя подібних дій, зокрема посилити кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тих, хто кидатиме тварин на вулиці, або ж, закликатиме інших до жорстокого поводження ризикує потрапити за ґрати. Закон передбачає ув'язнення на термін о трьох років.

За ті ж дії, вчинені повторно або щодо двох і більше тварин, або в присутності неповнолітнього, або нацьковування тварин одна на одну, що призвело до каліцтва або загибелі — в такому випадку в'язниці не уникнути і термін може рости до 8 років.

Крім того, заборонено у кінопродуктах та відеороликах, (а такі нерідко з'являються в мережі) зображувати знущання над тваринами. За подібні дії спочатку буде накладено штраф у розмірі від 100 до 300 НМДГ (1700-5100 грн.) або умовний термін до п'яти років.

Нагадаємо, українка перетворила квартиру на в'язницю для тварин. Харківянка роками тримала в чотирьох стінах зграю собак, а поліція на скарги сусідів не реагувала.

Як повідомляв раніше Знай.ua, собака погриз дитину, коли та ходила колядувати. Господиня агресивної тварини не захистила бідну дівчинку.

Також Знай.ua писав, що чоловік на вулиці намагався вдарити собаку, але постраждав сам.