Глава правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв пояснив, чому киянам в грудні прийшли платіжки за газ з сумами вдвічі більше в порівнянні з листопадом 2018 року.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, керівник газового монополіста у всьому звинуватив облгази, яким Нафтогаз продає всю продукцію та не несе подальшої відповідальності за формування цін.

"Якщо говорити про платіжках за газ, то там сталася звична ситуація з "грою в піддавки" між облгазами та Міністерством енергетики. Рішенням суду було скасовано зменшення норм і автоматично в силу вступили старі норми", - зазначив Коболєв.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім того він зазначив, що основною причиною шалених нарахувань стало неочікуване судове рішення та нездатність відповідального органу централньої влади встановити єдині правила гри.

"З точки зору нашого законодавства діють ті норми, які останніми були прийняті до тих, які зніс (скасував, - ред.) Суд. На жаль, жодна компанія, яка діє в українському полі, не має права застосовувати інші норми, інакше будуть наслідки з точки зору контролюючих органів. тому це судове рішення і ця незрозуміла нездатність центрального органу виконавчої влади встановити остаточну правду в тому, яка повинна бути норма, і довести її в суді, вона і стала причиною цих нарахувань", - розповів глав а Нафтогазу.

Разом з тим варто відзначити, що український уряд вимагає від "Нафтогазу" перегляду діючих контрактів. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що нові угоди повинні передбачати обмеження заробітної плати топ-менеджменту.

Відомо, що поточний контракт завершується 22 березня 2019 року. І до цієї дати наглядова рада має подати свої пропозиції.

"Повинна бути ринкова зарплата, але не захмарна. А винагороди, які будуть в цьому контракті, повністю залежатимуть від успіхів роботи компанії. Якщо виконаний план по збільшенню видобутку українського газу - тоді зарплата може бути трохи вище і бонуси трохи вище. Якщо виконано завдання, що з 1 січня 2020 року Україну повністю інтегровано, - а це повинно бути виконано, - до європейської газотранспортної системи і залишається надійним транзитером - це може бути ще один показник ефективності роботи компанії", - сказав прем'єр-міністр України.

Нагадаємо, лобісти відновлюють "Північний потік-2".

Як повідомляв "Знай.ua", нова "прогресивна" ідея влади змусить малий бізнес піти у забуття.

Також "Знай.ua" писав, що "Нафтогаз" готовий пробачити мільярдний позов "Газпрому".

Ця схема називається "газовий зашморг" - Коболєв про обіцянку Тимошенко знизити ціну на газ