Швейцарський суд кантону Цуг скасував своє рішення про накладення арешту на акції "Газпрому" в "Північний Потік" і "Північний Потік - 2".

Це також підтвердила компанія "Нафтогаз України". Про це повідомив у четвер комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко, передає УНН.

"Своє рішення про заморожування активів" Газпрому ", оскільки вони не знайшлися в Швейцарії, суд Швейцарії відмінив", - йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

Директор "Нафтогазу" зазначив, що компанії "Північний Потік" і "Північний Потік - 2" раніше повідомили судових виконавців, що вони не можуть виконати рішення суду про заморожування (арешт) акцій, що належать "Газпрому". Причина полягає в тому, що акції випущені в документарній формі і в них таких акцій немає.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Крім того, посадовець додав що, швейцарський суд "підтвердив дійсність рішення арбітражу і можливість примусового виконання цього рішення в Швейцарії".

"Газпром" повідомив в четвер, що суд кантону Цуг (Швейцарія) 16 січня прийняла рішення повністю скасувати свою постанову, винесену 29 травня 2018, про накладення в Швейцарії забезпечувальних заходів на акції "Газпрому" в "Північний Потік" і "Північний Потік - 2 "і на права вимоги" Газпрому "до цих компаній.

Нагадаємо, нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг прийняла рішення про скасування нічного тарифу на поставку електроенергії для підприємств.

Наразі вже відомо, що з 1 січня 2019 року юридичні особи на території Украхни більше не зможуть купувати електроенергію за ціною, яка вдвічі дешевша ніж вдень.

Чиновники комісії зазначили, що скасування нічого тарифу дозволить скоротити перехресне субсидування між різними категоріями споживачів на 3,5 млрд грн.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям відповіли на болючі питання про субсидію.

Також "Знай.ua" писав, що Нафтогазу підрізали бюджет, Коболєв переходить на дрова.