Український уряд вимагає від "Нафтогазу" перегляду діючих контрактів. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що нові угоди повинні передбачати обмеження заробітної плати топ-менеджменту.

Відомо, що поточний контракт завершується 22 березня 2019 року. І до цієї дати наглядова рада має подати свої пропозиції. Про це повідомляє lb.ua.

Нафтогаз
Нафтогаз

"Повинна бути ринкова зарплата, але не захмарна. А винагороди, які будуть в цьому контракті, повністю залежатимуть від успіхів роботи компанії. Якщо виконаний план по збільшенню видобутку українського газу - тоді зарплата може бути трохи вище і бонуси трохи вище. Якщо виконано завдання, що з 1 січня 2020 року Україну повністю інтегровано, - а це повинно бути виконано, - до європейської газотранспортної системи і залишається надійним транзитером - це може бути ще один показник ефективності роботи компанії", - сказав прем'єр-міністр України.

Також Гройсман заявив, що топ-менеджери держкомпаній зобов'язані працювати не тільки заради грошей, але і за ідею.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

"Я за те, щоб зарплати і винагороди для державних компаній України та їх менеджменту були ринковими, але я проти того, щоб у такий складний час ці виплати були не просто великі, а надто великими... Я не вважаю, що в державних компаніях зарплата повинна бути визначальним чинником і мотивацією роботи. Я вважаю, що є дві складові: перше - це робота на державу, щоб вона була сильною, і друге - щоб отримувати за це зарплату. Але ні в якому разі державна компанія не повинна розглядатися як друкарський верстат, який видає гроші в необмежених кількостях", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головним нововведенням і головним болем для пільговиків в 2019 році стане програма монетизації субсидій. В цьому році умови отримання знижки від держави на оплату комуналки стали жорсткіше, в процесі подачі заяв мільйони українців отримали відмову, а ті, кому все ж пощастило, можуть залишитися без субсидії, якщо порушать правила.

Нагадаємо, Москва шантажує Україну в газовому конфлікті: росіяни висунули абсурдні вимоги.

Як повідомляв Знай.uа "Нафтогаз" готовий пробачити мільярдний позов "Газпрому": У нас є план відділення.

Знай.uа писав, нова мінімалка 2019: в Україні злетять ціни буквально на все.