У п'ятницю, 19 січня, в Херсоні сталася стрілянина в приміщенні газети під час прес-конференції та круглого столу, про що повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко на своїй сторінці в Facebook.

Невідомі розпилили газ у прес-центрі газети "Новий день", після чого почали стріляти з редакційного коридору у приміщення прес-клубу. Кулі летіли до зовнішніх вікон через внутрішнє коридорне навиліт. Одна з жінок сказала, що те, що ніхто не постраждав, є дивом. Також вона додала, що надихалася газу і ледве вибралася з приміщення.

Організатори звернулися до прес-клубу для проведення круглого столу, так як міська рада нібито був заблокований, хоча спочатку він планувався саме в ній. Про те, що захід спричинить за собою агресію, люди й не підозрювали.

На даний момент копи проводять слідчі дії на редакційному дворі і в приміщенні. Головний редактор Анатолій Жупина повертається в Херсон з відрядження. Як він заявив: "Стрілянина в редакції, побиті вікна, розпорошення газу! Я просто в шоці!".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

В Національній спілці журналістів України розцінюють інцидент як нахабне і свідоме залякування працівників ЗМІ і засуджують напад на херсонських журналістів, а також вимагають від правоохоронців професійного і оперативного розслідування. Томіленко резюмує, що зупинити хвилю фізичної агресії проти журналістів в Україні здатне винятково суворе покарання нападників. Також він підкреслив, що на даний момент атаки на журналістів безкарні.

Журналіст Олександр Корняк, який перебував на місці події, розповів, що газ розпилював і голова обласної організації "Соціалістичної партії" Кирило Стремоусов.

Корняк розповів, що в приміщення вбігли двоє невідомих і розпорошили газ. У відповідь учасники конференції спробували закрити двері, проте в приміщення увірвався Стремоусов і також розбризкував газ. Зйомку журналіст почав лише тоді, коли Стремоусова вигнали.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що аварія на київській трасі закінчилася стріляниною.

Як повідомляв портал "Знай.uа": теракт у сирійському місті забрав життя 16 людей і завдав травми ще 20.

Також "Знай.uа" писав, що харківські поліцейські продовжують пошуки невідомих, які скоїли напад на копа.

стрельба в Новом дне

Geplaatst door Інформаційне агентство «ПІК» op Vrijdag 18 januari 2019