Міністерство інфраструктури України включило в план будівництва транс'європейської транспортної мережі TEN-T 39 проектів. Дані проекти передбачено стратегією Drive Ukraine 2030.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

ремонт доріг
ремонт доріг

За інформацією прес-служби Мінінфраструктури, на ці 39 проектів передбачено 4,5 млрд євро. Це змішане фінансування: кошти Європейського інвестиційного банку, Світового банку, а також державно-приватне партнерство, пояснив міністр.

"Коли ми говоримо, що імплементація Drive Ukraine коштує близько 60 млрд дол., то вже у перший рік її реалізації ми маємо мінімум 50% фінансування з держбюджету і 10% фінансування з боку наших європейських партнерів, міжнародних фінансових організацій та за рахунок державно-приватного партнерства", - пояснив Омелян.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Володимир Омелян
Володимир Омелян

Варто нагадати, що Національний банк України більше не буде друкувати гривні номіналом 1, 2, 5, 10. Відтепер гаманці українців стануть важче за рахунок збільшення в них металу. Тому що на зміну паперовим грошам прийдуть монети такого ж номіналу. Про це повідомляє сайт rayonka.

"Ці номінали у обігу цілком замінять монетами. Паперові 5 гривень зникнуть вже в цьому році, 10 трохи пізніше. Далі такі купюри випускатимуть тільки для колекціонерів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці зможуть безкоштовно зробити діагностику. Це передбачено програмою уряду, яка розпочнеться вже з літа. Про це на своїй офіційній сторінці в Facebook повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"З 1 липня 2019 року Уряд запроваджує програму "Безкоштовна діагностика", яка включає 54 види досліджень. Серед них 20 аналізів, 6 видів УЗД, 4 види біопсії, мамографія, 5 видів рентгена, операції одного дня та ін.", - йдеться в повідомленні чиновника.

Нагадаємо, українцям розповіли, що чекає гривню в найближчі три роки: попереджений значить озброєний.

Як повідомляв Знай.uа Гордон заявив про появу нового кандидата в президенти: він сплутає карти всім лідерам рейтингу.

Знай.uа писав, долар влаштував гривні січневий рознос: кому це вигідно і що буде далі.