Митрополит Єпіфаній сказав, де відбудеться його інтронізація
Про це повідомляє Укрінформ.

Церемонія інтронізації предстоятеля Православної церкви, митрополита Київського і всієї України Єпіфанія запланована на 3 лютого і відбудеться в Софійському соборі в Києві. Після церемонії інтронізації відбудеться засідання Синоду.

Про це митрополит Епіфаній повідомив після літургії в Михайлівському соборі

Зараз триває підготовка до вчинення інтронізації.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Після відбудеться перше засідання Синоду, де вже будуть остаточно узгоджені, затверджені та призначені на відповідні посади шляхом синодальних управлінь, які будуть діяти, надалі розвиваючи нашу єдину помісну українську православну церкву", - сказав митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Вже близько 70 парафій перейшли з Української православної церкви Московського патріархату в нашу незалежну автокефальну Українську Православну Церкву. Тому завдання України - зберегти міжконфесійний мир, але передбачити найбільш прийнятну прозору модель такого переходу", - заявила представник президента в українському парламенті Ірина Луценко.

Як повідомляв портал "Знай.uа", пресс-секретар Міністерства культури Юлія Даценко розповіла, що в ході ревізії Києво-Печерської лаври виявили недостачу майна.

Зокрема, під час перепису майна експертам не вдалося знайти вісім ікон, дерев'яну чашу та хрест.

У свою чергу представник московських попів архієпископ Климент заявив, що не існує жодного документа, який би офіційно засвідчив наявність у Мінкульту претензій до керівництва Києво-Печерської лаври з-за зникнення релігійний цінностей.
"Знай.uа" писав, що в патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі, митрополит Київський і всієї України отримав з рук Вселенського патріарха Варфоломія Томос про автокефалію української православної церкви.

Томос був підписаний Вселенським патріархом Варфоломієм напередодні, 5 січня.