У мережі з'явилися неопубліковані раніше фотографії кіборгів в Донецькому аеропорту, які розмістив на своїй сторінці в Facebook фотограф, письменник та журналіст Сергій Лоико.

Серію знімків він підписав так: "ОТРИМАННЯ БАГАЖУ В ДОНЕЦЬКОМУ АЕРОПОРТУ імені С. ПРОКОФ'ЄВА. Жовтень 2014. фото раніше не публікувалося".

У неділю, 20 січня, в Україні відзначається День пам'яті захисників Донецького аеропорту, яких українці за проявлену мужність і неймовірну стійкість назвали кіборгами.

Героїчна оборона Донецького аеропорту, яка стала символом мужності і незламності українських військових, тривала з 26 травня 2014 по 22 січня 2015 року і тривала 242 дні. На протязі них українські військові, волонтери, медики і добровольці протистояли наступу російських військ і проросійських бойовиків, наполегливо відстоюючи українську землю.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Все почалося 26 травня 2014 року, коли чеченські і проросійські бойовики посягнули на будівлю в той час ще мирного аеропорту. В ту ж мить українські військові злагодженим ударом вибили терористів з будівлі, після чого почалася окупація Донецька і численні спроби ворога встановити контроль над аеропортом.

18-21 січня 2015 в результаті підриву терміналу ДАП загинули 58 захисників-кіборгів, які відстоювали цей плацдарм до останньої миті. В цей же день було прийнято рішення відвести українських військовослужбовців з нового терміналу, оскільки він був повністю зруйнований і для оборони не придатний. Згідно з офіційними даними, за весь час оборони аеропорту загинули понад 200 військових.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що одна з українських спортсменок змінила громадянство на російське і планує представляти країну-агресора на змаганнях.

Як повідомляв портал "Знай.uа": популярний лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, з якої причини буде підтримувати на майбутніх президентських виборах Володимира Зеленського.

Також "Знай.uа" писав, що російські політологи вважають, що Росію чекають нові перебудови до того, як нова фігура прийде на зміну нинішньому президенту Путіну. Крах системи буде означати крах так званого "російського миру".