З травня власників автомобілів на іноземній реєстрації (так званих "євроблях"чекають суттєві штрафи. Про це стало відомо з повідомлень українських ЗМІ. Перекрити кисень "євробляхерам" українська влада вирішила грунтовно – машини незабаром опиняться поза законом.

Очікується, що за експлуатацію автомобілів на єврономерах підуть такі штрафи і санкції:

За водіння авто на єврономерах – 8500 гривень;

Повторне водіння такого авто – 17 000 і заборона на водіння протягом року;

Якщо затримав на від 1 до 10 діб – 340;

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Якщо затримав від 10 до 20 діб – 8500;

Від 20 до 30 діб – 85 000;

Від 30 діб – 170 000.

За заявами журналістів, якщо раніше поліцейські не зупиняли подібний автомобіль, в 2019 році вони отримають доступ до інформації про те, як довго транспортний засіб перебуває на території країни. У повідомленні зазначено, що правоохоронці зобов'язані інформувати відповідні органи o фіксації нецільового призначення, передачі авто тим, хто його не ввозив.

Нагадаємо, раніше винахідливого євробляхера зловили прямо на кордоні: схема тягне на статтю.

При виїзді з пункту пропуску водій Ford з українською реєстрацією, пройшов прикордонно-митне оформлення і передав талон з відповідними відмітками чоловікові, який слідував на Honda з англійської реєстрацією. Перед цим чоловік стер з документів власні дані і ввів інші.

"щодо чоловіків складено протоколи про адміністративні правопорушення передбачені статтею 202 Купап (Порушення режиму в пункті пропуску через державний кордон України)", – передає ДПСУ.

За фактом в Національну поліцію направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 358 Кримінального Кодексу України (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Нагадаємо, Нові правила для євроблях: як буде діяти пільгове розмитнення

У світлі останніх подій, почали ходити чутки, що через черги на митницях, період пільгової растаможки можуть продовжити.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Педан висловився про "євробляхи" і це сподобається далеко не всім

Відомий український ведучий Олександр Педан в одному з недавніх інтерв'ю висловив свою думку з приводу автомобілів на європейській реєстрації.