Представники так званої "влади" "ДНР-ЛНР" на окупованому Донбасі агітують людей отримувати паспорти РФ.

Про це повідомив представник уповноваженого з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський, передають ЗМІ.

Лисянський наголошує, що такими діями Путін фактично бере на себе відповідальність за війну на Донбасі.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Нещодавно там був такий собі Микола Старіков. Він там проводив заходи і активно лобіював, що жителям Донбасу треба надавати російські паспорти. Це був не єдиний посил для жителів Донбасу. Про це у всіх сепаратистських ЗМІ активно заявляють", – підкреслив представник омбудсмена.

Експерт пояснив, для чого потрібне це "паспортне шоу" у Кремлі.

"Я в цьому вбачаю те, що людей хочуть втягнути у політичну маніпуляцію та у військовий конфлікт. Головний посил у тому, що РФ такими діями фактично бере на себе відповідальність у цій війні на Донбасі, хоча офіційно її не визнає", – вважає Лисянський.

Володимир Путін
Володимир Путін

При цьому він підкреслив, що Україна зі свого боку захищатиме своїх громадян і відстоюватиме їх усіма засобами.

"Це технологія РФ по веденню гібридної війни. Такими діями Путін поетапно визнає свою участь у цій війні. Але наші громадяни України залишаться громадянами України. Ми будемо їх захищати і відстоювати усіма можливими і неможливими засобами", – резюмував Лисянський.

Окрім того він додав, що такі дії РФ не мають юридичної сили.

Варто нагадати, що у грудні 2018 року Держдума Росії дала президентові РФ Володимиру Путіну право визначати категорії іноземців та осіб без громадянства, які можуть подати заяву на отримання громадянства РФ у спрощеному порядку. До таких найперше належать громадяни України.

Нагадаємо, на окупованій частині Донбасу виникли чутки про видачу російських паспортів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Володимир Путін намагається "реабілітуватися" перед населенням так званих "ДНР"-"ЛНР" за прорахунки у регіоні та обіцяє всілякі "привілеї".

Також Знай.ua писав про те, що ватажок "ДНР" Денис Пушилін почав страждати манією переслідування.