Повір'я

Для наших предків як раз починалося час відновлення господарських робіт. За святки і безліч свят, коли працювати не належало, накопичилося багато роботи і тому багато людей намагалися привести і себе, і свій будинок в порядок. Сьогодні затівали велике прибирання та прання. Крім того, прийнято було ходити в лазню. Це називали «змивати Святки».

Проте цей день вважали дуже небезпечним. Намагалися не з'ясовувати стосунки і не сваритися, а то збунтується домовий та інша нечисть. А повір'я говорить, що якщо не вийде їх задобрити, то потрібно поставити домашні тапочки носками до порога. А якщо побачили сьогодні хороший сон, то щоб він збувся, потрібно його розповісти комусь

Також люди вірили, що ті, хто народився в цей день, будуть володіти особливим даром і зможуть помирити всіх ворогуючих.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Прикмети і приказки

  • Який Філіппов день, таким буде кінець січня і вересень.
  • Якщо у цей день стоїть ясна погода – у новому році буде багатий урожай.
  • Якщо верхівки дерев заполонили ворони і галки – морози стануть сильнішими. Якщо ж вони розташувалися на снігу – буде тепло.
  • Якщо домашні тварини не хочуть виходити на вулицю або вийшли, але відразу повернулися в хлів, – скоро почне холоднішати.
  • Якщо кішка лежить, згорнувшись у калачик у печі, або мордочку ховає - до холоду; лежить на підлозі черевом вгору, відкинувши хвіст, - до тепла; шкребе підлогу або ніжку стола - до вітру та хуртовини; стіну дряпає або тягнеться до води або п'є її більше звичайного - до негоди; міцно спить - до тепла.
  • Собака згортається калачиком - буде сильний мороз.
  • Народжені 22 січня володіють даром мирити всіх ворогуючих.

Як раніше повідомляв Знай.ua, дізнатися про свою долю на цьому тижні для всіх знаків Зодіаку можна в нашому тижневому гороскопі.

Нагадуємо, пити чай або каву не виймаючи ложечку з чашки вважається поганим тоном. Однак крім цього існують прикмети, за якими потрібно обов'язково виймати ложку з чашки.

Знай.uaЗнай.иа повідомляв про те, що археологи натрапили на криваву спадщину Сталіна, вміст схованки шокував світ.