День ручного письма (День почерку)

Щорічно в цей день відзначають День почерку, який заснували, щоб нагадувати нам про те, що ручне письмо унікальне і потрібно практикуватися в ньому, що почерк кожної людини різний. З комп'ютеризацією суспільства, ми дуже рідко пишемо своїми руками. Навіть є ймовірність, що листи і листівки, написані від руки будуть дуже дорогими. День започатковано з ініціативи Асоціації виробників письмового приладдя. Також в цей день народився Джон Хенкок, американський державний діяч, який першим поставив свій підпис від Декларацією Незалежності. Як відомо, вельми важливим знаряддям почерк став для криміналістів. Мета експертів почеркознавства — встановити достовірність того чи іншого документа.

День пам'яті святителя Григорія, єпископа Нісського

Старшим братом Григорія був святитель Василій Великий. Григорій народився якраз під час аріанських суперечок, його добре виховали, він отримав чудову освіту і навіть був наставником красномовства. Став єпископом у Каппадокії в місті Нісса в 372 році, через 9 років був серед головних діячів Вселенського Собору, який скликали в Константинополі проти єресі Македонія, який неправильно вчив щодо сутності Духа Святого. Григорій став ініціатором доповнення Нікейського Символу віри. У 394 році святий Григорій знову відвідує Константинополь і присутній на Помісному Соборі, скликаному для вирішення церковних справ в Аравії. Святитель Григорій Ніський був полум'яним захисником Православних догматів і ревним вчителем своєї пастви, а також милостивим і співчутливим отцем своєї пастви, їх заступником перед суддями. Святитель Григорій відзначався великодушністю, терпінням і миролюбністю.

Православні свята:

  • Святителя Феофана, Затворника Вишенського.
  • Преподобного Павла Комельского (Обнорского).
  • Пісний день.

Григорій-Літовказник

Це свято назвали на честь Григорія Богослова, а прізвисько Літовказник наші предки дали тому що сьогодні можна було дізнатися, яким буде літо. Люди вірили, що якщо на стогах буде іній, то все літо буде сирим, а якщо дув вітер із півдня, то буде багато гроз.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Іменини в цей день

Анатолій, Антип, Григорій, Зіновій, Макар, Павло, Петро, Феофан

Як раніше повідомляв Знай.ua, дізнатися про свою долю на цьому тижні для всіх знаків Зодіаку можна в нашому тижневому гороскопі.

Нагадуємо, пити чай або каву не виймаючи ложечку з чашки вважається поганим тоном. Однак крім цього існують прикмети, за якими потрібно обов'язково виймати ложку з чашки.

Знай.uaЗнай.иа повідомляв про те, що археологи натрапили на криваву спадщину Сталіна, вміст схованки шокував світ.