В Україні 2019 рік розпочався з гігантських фінансових проблем: рекордні виплати за держборгом, максимальний дефіцит Пенсійного фонду, високі ризики через "умовні зобов'язання", плани доходів від приватизації і роботи НБУ тощо.

Про це пише "businessua.com".

Погашати борги доведеться і це позначиться на гаманці українців.

За підрахунками спеціалістів, кожен українець у 2019-му витратить на держборг приблизно 9,9 тисяч гривень через податки.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще


Рекордні виплати


Із кишені українців 9,9 тис. грн. на погашення зовнішнього боргу - це рекордна виплата за останні роки.

При цьому "пікове" навантаження триватиме до 2021 року.

Якби замість боргу витратити зазначені гроші на пенсії, їхній розмір можна було б збільшити більше ніж вдвічі! Так, 417,4 млрд грн Мінфін передбачив на держборг. Це близько 40% всієї дохідної частини бюджету або 13,7 млн середніх пенсій на весь рік.

Однак 9,9 тисяч - не межа, цілком ймовірно, що платити доведеться більше.


До слова, утримання Верховної Ради на рік коштує українцям 754 тис. середніх місячних пенсій. Так, на апарат головного законодавчого органу у 2019-му витратять 1,9 млрд грн. Інститут пам'яті — майже 49 тис. Середніх пенсій (або 127,2 млн грн). За вибори президента доведеться віддати 75,4 тис. Середніх пенсій (2,3 млрд грн), а на оплату комунальних послуг Генеральної прокуратури — 62,4 тис. пенсій.

Дефіцит Пенсійного фонду


На латання "дірки" в Пенсійному фонді у 2019 році Україна витратить 167,5 млрд грн (близько 4 тис. грн з кожного українця). Це також черговий антирекорд. На обслуговування всього Пенсійного фонду витрачають всього лише близько 1% загального бюджету. Щоб примножити гроші потрібно збільшувати доходи.

За минулий рік дефіцит ПН зріс на 10 мільярдів. За словами глави уряду Володимира Гройсмана, щоб покращити ситуацію, на це знадобиться не менше 7 років.

Нагадаємо, українцям роздадуть по півтори тисячі, але за однієї умови.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям пояснили, на яких умовах вони можуть отримати компенсацію за няню.

Також Знай.ua писав, що українцям порадии готуватся до здорожчання інтернету, в середині року ціни рекордно злетять.

Дивіться: Кому яку пенсію дадуть в 2019