Міжнародний день ескімо

Цей день дуже солодкий, тому що це день самого популярного морозива. Дату обрали тому, що саме 24 січня 1922 року Христиан Нельсон отримав патент на цей вид морозива. Нельсон був власником магазину солодощів в Онаві в США. Насправді існує теорія, що навіть давньоримський імператор Нерон іноді їв подібний десерт.

Легенда про походження морозива, каже, що Нельсон назвав його пиріжком ескімоса «Eskimo Pie» у 1919 році. Пізніше ескімо ще кілька разів змінювалося за формою, стало більше схоже на паралелепіпеди і зовсім не схожі на початковий циліндр форми. Морозиво почали робити не тільки з вершків, але і з молока, а глазур тепер може бути не тільки шоколадна. Але всі ми досі любимо ескімо.

День пам'яті святого Неофіта на Кіпрі

Поряд з Пафосом розташований неймовірно гарний, великий і один з найбільш відвідуваних на Кіпрі монастирів – монастир святого Неофіта. Він народився в селі Левкара, в якомулюди займалися плетінням мережива і виготовленням ювелірних прикрас. Неофіт став ченцем у юному віці, хоча батьки хотіли одружити його і зробити продовжувачем роду. Постриг прийняв у монастирі Іоанна Златоуста. Він більше часу проводив на самоті, читав молитви і обробляв виноградники, напам'ять вивчив Псалтир. Неофіт хотів повністю усамітнитися, але йому відмовили в проханні, а коли відвідував Святі Місця Єрусалима, то спробував пожити в пустелі. Однак він її не знайшов і повернувся на батьківщину. І ось на Кіпрі Неофіт знайшов печеру, яку облаштував і жив там, а пізніше побудував церкву в ім'я Святого Хреста і спорудив невеликий монастир «Єнклістра». Пафосський єпископ наполіг, щоб Неофіт не пускав нікого у своє поселення, тільки через чотири роки він погодився.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

У кіпріотів є переказ про те, що Неофіт пробив невеликий отвір в даху побудованої ним першої церкви і слухав красивий монастирський спів. Це служило єдиною «розвагою» відлюдника.

Православні свята:

  • Преподобного Феодосія Великого, спільних житій начальника.
  • Преподобного Михайла Клопского, Новгородського.

Федосєєв день

У християнській традиції у цей день вшановується останній імператор Риму — Феодосій Великий, в кінці 5 століття законодавчо заборонив язичницькі культи. Наші предки помітили, що цей день був дуже холодним, тому з'явилося повір'я, що нечисть, яку на Святки вигнали з будинків, тепер не знає, чим зайнятися і тому чаклує морози.

Іменини в цей день

Віталій, Володимир, Йосип, Михайло, Микола, Степан, Терентій, Федір, Феодосій

Як раніше повідомляв Знай.ua, дізнатися про свою долю на цьому тижні для всіх знаків Зодіаку можна в нашому тижневому гороскопі.

Нагадуємо, пити чай або каву не виймаючи ложечку з чашки вважається поганим тоном. Однак крім цього існують прикмети, за якими потрібно обов'язково виймати ложку з чашки.

Знай.uaЗнай.иа повідомляв про те, що археологи натрапили на криваву спадщину Сталіна, вміст схованки шокував світ.