"Народні месники", які проколюють колеса і обливають фарбою неправильно припарковані автомобілі у дворах житлових будинків, ризикують не тільки отримати штраф, але і опинитися за ґратами

Про це інформує "Автовод".

Як же тепер українцям боротися з масовим автохамством та захистити свої двори, газони, тротуари та дитячі майданчикики?

Новий закон передбачає не лише серйозні штрафи, але й кримінальну відповідальність за вандалізм щодо чужої власності. Порушники в такому випадку можуть опинитися в місцях позбавлення волі на термін до трьох років.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Замість того, щоб проколювати колеса, обливати фарбою та нівечтити неправильно припарковані транспортні засоби у дворах будинків, потрібно просто викликати правоохоронців. Поліцейські повинні випивати порушникам штраф, а він ц 2019 році зросли. Тепер за неправильну парковку водії заплатять від 255 до 510 грн. А в окремих впадках, наприклад, якщо авто заважає руху громадського транспорту чи пішоходів - ще більше.

Наступного разу водій сім разів подумає, де паркуватися. Правда, поліцію часто доводиться чекати дуже довго, адже у неї співробітників мало, а правопорушників – багато.

Взагалі, потрібно спробувати ввічливо, цивілізовано вирішити проблему. Спробуйте, наприклад, під двірниками неправильно припаркованого автомобіля у вашому дворі залишити записку, з проханням більше так не робити. Якщо водій адекватний – то він все зрозуміє правильно.

Якщо ж водій систематично порушує поведінку, варто спочатку вирішити з ним це питання мирним шляхом. Тим більше, що у дворах житлових будинків багато знають один одного.

Нагадаємо, розмитні євробляхи потраплять до "чорного списку". Що не так з автівками та чому таксисти оголосили їм "війну".

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям наадали, за що водії в 2019 заплатять непосильні штрафи.

Також Знай.ua писав, що українцям пояснили, яке покарання передбачено за відсутність аптечки в машині.

Дивіться: Розмитнення євроблях. Які проблеми чекають на митниці