Очевидці страшного обстрілу мирного Маріуполя "Градами" з боку окупантів, який стався 24 січня 2015 року, поділилися моторошними спогадами.

Про це пишуть українські ЗМІ.

У повідомленні нагадують, що чотири роки тому, близько 9:15 "Гради" з боку непідконтрольною території накрили житлові квартали, обірвавши життя 31 людині, в тому числі двом дітям.

Очевидці подій ошелешили страшними спогадами. Журналістка, яка прибула на місце події, побачила у місті страшні речі.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На місце трагедії наша знімальна група прибула першою. У той період у нас практично не було вихідних - обстріли з боку окупантів не припинялися, тому доводилося часто виїжджати на передову до військових і в постраждалі населені пункти", - розповідає місцева журналістка Тетяна Ігнатченко.

"В суботу, 24 січня, нам дали довгоочікуваний вихідний. Я прокинулася о 9:15 від страшного гуркоту і гуркоту. Будинок здригнувся, по кімнаті прокотилася повітряна хвиля. Я вискочила на балкон (живу на верхньому поверсі дев'ятиповерхівки) і побачила дим осторонь мікрорайону Східний, де у мене живе сестра. Відразу стала їй дзвонити, але зв'язок був відсутній. Мені вдалося додзвонитися до свого телеоператора Євгена Гончаренко, і вже через півгодини ми були в епіцентрі трагедії", - розповідає журналістка.

"Перше, що кинулося в очі, це нескінченна низка машин, яка їхала нам назустріч. Люди бігли з Східного. А ми мчали туди. Незабаром побачили і руйнування. У стінах дев'ятиповерхівок зяяли діри! У квартирах нікого не було. Всі мешканці поховалися в підвалах, побоюючись нового обстрілу (деякі сиділи там до ночі). А ті, у кого був транспорт, рвонули з міста", - розповідає жінка.

На вулицях лежали десятки вбитих, - продовжує Тетяна. - Епіцентр удару припав на ринок "Київський", автостоянку біля нього, школу № 5, дитсадок, житлові квартали".

Варо нагадати, що у день обстрілу правоохоронці затримали підозрюваного в пособництві окупантам. 43-річний місцевий житель, колишній співробітник ДАІ, зізнався в тому, що надав координати розташування блокпоста української армії російському офіцеру з позивним "Попіл", який командував артилерією противника.

Згідно з вироком суду, який почав розглядати цю справу в липні 2015 року, колишній даішник був засуджений до дев'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, Володимир Путін нагородив російських військовий за обстріл у Маріуполі у січні 2015 року, під час якого загинули десятки українців.

Як повідомляв раніше Знай.ua, цьогоріч Україна почне серійне виробництво реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Вільха".

Також Знай.ua писав про те, що Володимир Путін на зустрічі з турецьким президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом несподівано вибухнув гучними заявами на адресу політики США щодо Сирії.