Стало відомо, що бойовики здійснили один обстріл у бік позицій Об'єднаних сил на Донбасі. При цьому українські військові змогли гідно відповісти на провокаційний вогонь терористів.

Про це йдеться в повідомленні Операції об'єднаних сил в соціальній мережі Facebook у вівторок, 22 січня.

За інформацією штабу, під вогонь противника потрапили представники ДСНС України зі складу Об'єднаних сил поблизу міста Мар'їнка під час гуманітарного розмінування для забезпечення ремонтних робіт газопроводу.

З'ясувалося, що в результаті обстрілу отримав поранення сержант служби цивільного захисту Артем Меленчук. Потерпілому відразу було надано необхідну медичну допомогу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У відповідь на провокацію противника українські військові застосували чергові вогневі засоби. На даний момент кількість ліквідованих окупантів уточнюється.

Зведення станом на 18:00 22 січня 2019 року #ООС #операція_ОС #вечірнє_зведення Протягом поточної доби, у період з...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Dinsdag 22 januari 2019

Раніше повідомлялося, що повністю звільнити окупований путінськими головорізами Донбас за шість місяців - реальне завдання, проте така операція позбавлена сенсу, оскільки місцеве населення продовжує зазнавати кремлівської пропаганди і вірить у "фашизм" в Україні. Про це розповів боєць ООС, командир мінометної батареї 34 ОМБП з позивним "Серп".

"Сьогодні використання калібру понад 100 мм, згідно з Мінським домовленостями, заборонено. В Україні більша частина артилерійських підрозділів має калібр 120-мм і вище. За умови використання цієї зброї, зачистка Донбасу це справа 5-6 місяців", - пояснив військовий.

Нагадаємо, що у вівторок, 22 січня, стало відомо про те, що до Києва прибув ще один борт з пораненими бійцями ВСУ, де багато хто з військових у важкому стані. Зараз волонтери активно просять у соцмережах допомоги у небайдужих українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, Керченський міський суд, підконтрольний Кремлю, призначив засідання по розгляду клопотання захисту українського активіста Володимира Балуха про його умовно-дострокове звільнення на 25 січня.

Також портал Знай.uа писав, що ВСУ знищили транспорт терористів. Перемога далася українським воїнам у районі дачного селища Жабуньки біля тимчасово окупованої Ясинуватої.