В українських магазинах все рідше можна знайти натуральні продукти, які б були нешкідливі дітям. Проте обман ми бачимо на кожному кроці, до того ж ми за це же й немало платимо. Найбільше підробляють продукти, в яких містяться жири, м'ясо і сири.

Про це розповів голова Правління "Науково-дослідного Центру Незалежних Споживчих Експертиз ТЕСТ" Валентин Безрукий - передає "businessua.com".

За словами спеціаліста, в Україні частіше за всі інші продукти підробляють масло і згущене молоко з допомогою заміни молочного жиру на рослинний, м'ясо в сосисках і вареній ковбасі замінюють на сою, і підробляють сири.

напівфабрикати

"Вершкове масло - це один з найбільш фальсифікації продуктів, тому що самий фальсифікації продукт - це згущене молоко", - зазначив експерт. Він повідомив, що на ринку часто фальсифікують згущене молоко, так як молочний жир є одним з найдорожчих компонентів молочних продуктів. Молоко фальсифікують найменше через однокомпонентності, також як йогурт. Не так часто, але траплялося, що підробляють сметану, а кефіру на ринку практично не залишилося", - говорить спеціаліст.

Популярні новини зараз

Тоня Матвієнко навісила на Мірзояна доньку і гітару - тренування Арсену допомогли: "Наш концерт закінчується..."

На Україну насувається біда, рятувальники виставили новий рівень небезпеки: "Попередження"

"Пацанка" після Школи леді хотіла стати чоловіком: "Була істерика"

Марина Боржемська з дітьми розповіла про стосунки з колишнім чоловіком: "Не маю ярого бажання бачитися"

Показати ще

Експерти зазначають, що той кефір, який ми зазвичай купуємо - не кефір. У справжньому продукті мають бути дріжджі, які дають більш кислий присмак та ефкт "пощипування". Однак виробник і на цьому економить, дадаючи звичайні кисломолочні бактерї. Тому і маємо замість кефіру звичайний йогурт.

Тверді сири також підробляють, особливо дорогі сорти.

"Є ряд виробників, які просто на цьому (на виробництві фальсифікату - Ред.) cпеціалізуються", - уточнив Безрукий. Він поділився, що найлегше підробити той продукт, який є більш складним. "Більш висококласне м'ясо замінити більш нізкоклассним або взагалі - м'ясом іншої тварини. Крім того, більш доцільно для виробника фальсифікувати ті продукти, у яких компоненти дорожчі, проте які користуються щоденним попитом, - це, в основному, молочні продукти ", - резюмував Валентин.

Нагадаємо, вже найближчим часом в Україні значно здорожчає м'ясо. Відомо, що вже зараз середня вартість м'яса коливається від 70 до 200 гривень за один кілограм продукту, проте вже через місяць воно коштуватиме на 3% дорожче.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Уляна Супрун порадила українцям відмовитись від найкориснішого фрукта. За словами чиновниці, одночасний прийом його та ліків зведе нанівець усе ваше лікування. Який продукт не поєднується з медпрепаратами?

Також Знай.ua писав, що укранцям розповіли, як отримати компенсацію до 40% на утеплення будинку.

Дивіться: Як нас дурять та наживаються супермаркети. Про що потрібно знати кожному покупцю