Міжнародний валютний фонд закликав світ вирішувати проблеми самостійно, про що повідомляє видання Хвиля.

Провідні фахівці в галузі фінансів звернулися до урядів світу з закликом завершити реформи в той час, як світова економіка знаходиться в стані стійкого зростання. В той же час вони попередили про те, що в разі світової фінансової кризи на центральні банки покладатися не можна.

Під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард сказала: "Було б добре, якщо б розвиток і стійкість економіки в цілому знову не покладалися на центральні банки, щоб протистояти наступному шоку".

Також вона заявила, що: "Ось чому я думаю, що політики повинні вибрати правильний курс дій, коли справа доходить до фіскальної політики і до фактичного завершення реформ, які деякі з них почали, а деякі лише злегка їх торкнулися і повинні взятися за них глибше".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Центральними банками по всьому світу після фінансової кризи 2008 року і наступного за нею боргової, в єврозоні введені значні заходи стимулювання. Банк Англії, ЄЦБ і ФРС виконали такі заходи, як скуповування державних облігацій у величезних кількостях і зниження процентних ставок до рекордно низького рівня.

Незважаючи на це, багато хто переконані, що подібні дії призведуть до самозаспокоєння і надії на те, що центральний банк у будь-якому випадку поспішить на допомогу, унаслідок чого необхідні реформи у країнах не проводяться.

Генеральний директор UBS Серхіо Эрмотти зазначив: "Я сподіваюся, що ми не покладаємося на центральні банки у вирішенні проблем".

Також він підкреслив, що всіма країнами повинні проводиться реформи, поки для цього є сприятливі умови. Він заявив, що всі зміни повинні привести до того, щоб у населення пропали стійкі страхи з приводу втрати робочих місць і зростання автоматизації.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Пхукеті розсипалися 80 тисяч банок пива, що стало справжнім святом для любителів хмільного напою.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Джеффрі Безос, найбагатший чоловік світу, знову став холостяком, але ненадовго – незабаром він планує зустрітися зі своєю новою пасією.

Також "Знай.uа" писав, що заколот проти венесуельського президента Ніколаса Мадуро був підготовлений заздалегідь, унаслідок чого туди перекинули російських найманців.