Стало відомо, яким і коли буде кінець зими в Україні.

Про це повідомляє газета "Сегодня", посилаючись на слова народного синоптика Леоніда Горбаня.

"У лютому продовжаться січневі холоди і сніги. З 1 по 4 випаде до 10 см снігу, а 5-11 лютого на тлі прояснення нічні морози різко посиляться до -30 градусів. Потім чекаємо потепління до -4...-8 вночі та -2...0 вдень, без опадів. Сильні снігопади обрушаться після Дня святого Валентина: 17-18 лютого випаде більше 15 см опадів, мороз поступово підвищиться вночі до -18...-20, вдень до -6...-8", - розповів він.

Також синоптик зазначив, що з 22 лютого очікується потепління.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"23 вдень до нуля, вночі до -5...-7, а вдень 24-26 температура може піднятися навіть до +5. Але в лютому зима не закінчиться: 27 піде сніг і знову похолодає до -3...-5 вдень і -10...-12 вночі. Морози і сніг очікуються і в першій декаді березня", - додав Горбань.

Раніше ми писали про народні повір'я на 26 січня. Вважалося, що 26 січня треба не виходити на вулицю, а сидіти вдома. В основному тому що було дуже холодно і можна було захворіти. Також сьогодні дуже багато уваги приділяли кішкам, які живуть в будинку. Вже тоді наші пращури передбачали погоду за поведінкою тварини. І не тільки те, що кішка згортається і ховає ніс, могло означати прихід сильних морозів.

До кішки ставилися з повагою, вважали її навіть лікарем, адже цей звір міг зцілити хворого, притискаючись до болючого місця. А також міг допомогти і містичною порадою. Вважалося, що кішка ніколи не сидить на поганому місці, а лягає тільки там, де зійшлися всі земні сили.

Нагадаємо, що наступні два дні на більшій частині України очікуються значні опади та сильний вітер. Відомий український синоптик Наталка Діденко прогнозує люті морози і снігопади.

Як повідомляв портал Знай.uа народний синоптик Леонід Горбань заявив, що в Україні з 5 лютого очікується різке зниження температури аж до -30.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні в найближчі дні очікується істотне похолодання - місцями мороз може досягати 20 градусів. Така погода, за словами синоптиків, протримається до кінця січня.