З обігу підуть банкноти номіналом €500, випущені в 2002 році. Європейський центральний банк вже припинив друк даних грошових знаків. Таку інформацію повідомляє прес-служба центробанку.

Цю інформацію повідомляє "Политека".

Спочатку випущена в 2002 році купюра в 500 євро, поступово буде замінена серією Europa.

У повідомленні йдеться, що починаючи з неділі, 27 січня більшість національних центробанків Євросоюзу будуть вилучати з обігу цю банкноту.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У той же час відомо, що її випуск продовжить до 26 квітня включно тільки Deutsche Bundesbank і Oesterreichische Nationalbank.

У прес-службі зазначили, що дана банкнота в €500 залишиться законним платіжним засобом, і її можна буде обміняти в будь-якому нацбанку Європи.

Українські банки також будуть обмінювати купюру, поки вона буде перебувати в обігу, повідомляє прес-служба НБУ.

Нагадаємо, українців останнім часом не хочуть мати справу з зношеними і старими купюрами іноземної валюти. Адже банки відмовляються приймати постраждалі банкноти, які незважаючи на те зберегли ознаки платіжності, незважаючи на те, що по інструкції НБУ вони зобов'язані це робити.

Старі банкноти приймають тільки на інкасо з драконівською комісією. У службах підтримки двох державних банків, які проводять роботу зі зношеними грошима іноземних емітентів - Ощадбанку та Укрексімбанку, це підтвердили.

За таких обставин в українців фактично не залишається легальних способів збути з рук випрані і постраждалі в інших колотнечах долари і євро. Адже запропоновану банками процедуру складно назвати зручною.