Європейський центральний банк більше не друкуватиме банкноти номіналом 500 євро першої серії, введених в обіг у 2002 році.

Цю інформацію повідомляє Нацбанк, передає "ХВИЛЯ".

Випускати ці банкноти в обіг з 27 січня припиняють 17 з 19 центральних банків єврозони. Хоча Deutsche Bundesbank і Oesterreichische Nationalbank продовжать випускати банкноти до 26 квітня 2019 року.

Банкноти можна буде використовувати в якості платіжного засобу в Єврозоні. Вони збережуть свою вартість і їх можна обміняти в будь-якому центральному банку Єврозони.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Також повідомляється, що українські банки прийматимуть до обміну банкноти номіналом 500 євро, поки ці банкноти будуть в обігу.

У НБУ зазначили, що валютно-обмінні операції потрібно проводити тільки в банках чи небанківських фінансових установах, які мають відповідну ліцензію. Також регулятор рекомендував ретельно перевіряти захисні елементи на банкнотах, щоб упевнитися в їх автентичності.

Нагадаємо, НБУ за станом на поточну добу (25 січня 2019 року) в черговий раз послабив курс гривні. Долар став дорожче на вісім копійок, і тепер вартує 27.78 гривень за долар. Про це свідчать дані на сайті регулятора. Єдина європейська валюта також подорожчала на дві копійки (курс євро на 24 січня становив 31,49 гривні за один євро).

Раніше портал писав, що Національний банк України запустить в обіг нові монети Номіналом 5 і 10 грн. В НБУ також розповіли про долю паперових грошей номіналом 1, 2, 5 і 10 грн. Українці зможуть необмежений період часу розраховуватися одночасно як новими монетами, які відповідають цим купюрам, так і банкнотами відповідних номіналів.

"Заплановано, що все буде реалізовано до 2020-го року. Все буде вводитися поступово. Відповідно, будуть і паперові купюри і монети", - розповів керівник прес-офісу Приватбанку у Тернопільській області Олександр Мешканців.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн.

Також "Знай.uа" писав що українцям по місяцях показали, на скільки і що подорожчає в 2019 році.